Başbakan danışmanından cinsellik rehberi kitabı

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kadın ve Aileden Sorumlu Danışmanı Sosyolog Ayşenur Kurtoğlu 'Ailem Türkiye' adlı proje çerçevesinde faydalı kitaplar yayınlattı. 'Aile Hukuk Rehberi', 'Aile Sağlık Rehberi', 'Bir Yastıkta Bir Ömür' ve 'Aile Ev Rehberi' adlı kitaplarla, evlilik, nikah ve aile yaşamıyla ilgili safsata, yanlış bilgi ve hurafelerin ortadan kaldırması amaçlanıyor. Kitaplardan Aile Sağlık Rehberi, muhafazakar AKP için tam bir devrim niteliğinde. Çünkü, kitapta cinsel yaşamla ilgili en ince ayrıntılar bile yer alıyor. Kitaplar, AKP'li belediyelere gönderilerek, nikahlanan çiftlere armağan olarak verilmeye başlandı.

Gerdeğe nasıl girilir

Uzman doktorlar Esma Sarıkaya ve Zeynep Yeşim Özcan tarafından kaleme alınan 'Aile Sağlık Rehberi'nde, sağlıklı cinsel yaşam için öneriler getiriliyor. Kitapta 'gerdek gecesi'nde yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor:

Gerdek odası mümkün mertebe gürültü, kalabalık ve huzur bozucu etkilerden uzak olmalı, rahatsız edilmeme konusunda güvenli bir yer olmalıdır.

Düğün gününü belirlerken gelinin adet günleri göz önüne alınmalıdır.

Alkollü içkilerden kaçınılmalıdır. Zira alkollü içkiler cinsel mutluluğun da amansız düşmanıdır.

Kız da erkeğin istediği kadar cinsel ilişkiyi istemeli ve kendisini ikna edilmiş gibi hissetmemeli.

Damat, tebessüm ve nezaketle içeriye girmeli, geline selam vermeli ve onu tebrik etmelidir.

Erkek eşini gerdeğe psikolojik yönden iyice hazırlamalıdır. Ona cesaret vermeli, endişelerinin yersiz olduğunu izah etmelidir. Erkek aceleci ve kaba olmamalı, 'artık evlendik, ona istediğim gibi sahip olurum' gibi bir düşünce son derece yanlıştır.

Cinsi temasa her iki tarafın da ruhen ve bedenen çok iyi hazırlanmış olmaları, erkeğin eşini başarılı bir şekilde uyarması ve her ikisinin de cinsi heyecan bakımından tatminkar bir seviyeye çıkmaları halinde neredeyse hiç acı duyulmaz. Aşırı heyecan, aşırı zevk ağrı hissini ortadan kaldırır.

Gelin ve güveyin yakınları tarafından dışarıda nöbet tutulması veya sabahleyin çarşaf kontrolü tuhaf ve kaba bir adettir.

O gece kapı bekleyenler, ilişkinin olmadığını anladıkları zaman, hem damadın maneviyatını kıracaklar, hem de yanlış bir kanaatin dedikodusunu yapacaklardır. Halbuki her şeyin illa ilk gecede bitmesini beklemek, lüzumsuz bir gayrettir, fena netice verebilir.

Ali Ekber ERTÜRK/

MUTLU BİR YUVA İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Hazırlanan kitaplardan biri de Dr. Senai Demirci'nin yazdığı 'Bir Yastıkta Bir Ömür' adını taşıyor. Kitapta, mutlu bir yuva için şu öğütler verildi: 'Çorbayı birlikte pişireceksiniz. Her konuda anlaşmak zorunda değilsiniz. Eşiniz için güzel olanı yapın. Bir 'dert ağacınız' olsun. Aşk yetmez, müşfik de olmalısınız. Kuyuya önce siz süt doldurun. Puma aptallığına razı olun. Yeni süpürge, evi güzel temizler ama eskisi köşeleri iyi bilir. Boşanmak çözüm değil, çözümsüzlüktür. Evliliğiniz, cinselliğinizi yaşayacağınız en iyi, en güzel ortamdır' Gazi Üniversitesi Aile Ekonomisi uzmanları tarafından hazırlanan 'Aile Ev Rehberi'nde ise, 'para idare sanatından', 'bilinçli alışverişe', 'ev temizliğinden', 'yemek pişirme kurallarına' kadar birçok faydalı bilgi yeraldı.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber