Samandağ'da 244 talasemi taşıyıcısı var

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü merkez çalışanı Dr. Gamze Ziroğlu, Samandağ'da 244 talasemi (Akdeniz anemisi) taşıyıcısı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samandağ Devlet Hastanesinde ?Avrupa Birliği ve Sağlık' ile ?Talasemi' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Dr. Gamze Ziroğlu, Samandağ'da 244 Talasemi (Akdeniz anemisi) taşıyıcısı olduğuna dikkat çekerek, ?Bu kapsamda Hemoglominopati Tanı Kontrol ve Eğitim Merkezi kurulmuştur. Merkezin çalışmaları Talasemi taramaları ve hastane bebek doğumunun önlenmesi amacıyla eğitimlerle sürmektedir. Bu kapsamda ilçelerde alt komisyonlar oluşturulmuştur. Aile sağlığı merkezi hekimi başkanlığında kurulan komisyonlar; öğretmen, muhtar, imam ve din görevlileri yer almaktadır. Komisyonlarda envanter çıkarılması yönünde destek istenmektedir. Ayrıca taşıyıcı gebeliklerin doğum öncesi teste yönlendirilmesi konusunda liderlik etmeleri beklenmektedir? dedi.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Taner Cilli ise Sağlıkta Dönüşüm Programının, küresel gelişmeleri gözeten ve Türkiye'nin sosyo-ekonomik gerçeklerine uygun biçimde hazırlandığını söyledi.

Cilli, programın tüm vatandaşların eşit haklara sahip olarak sağlık hizmetine erişmesi üzerine inşa edildiğini belirterek, ?Yürütmekte olduğumuz dönüşüm programının bileşenlerinden biri Sağlık Bakanlığı'nın planlama, yönetme ve denetleme kapasitesini güçlendirmekti. Bu amaçla Bakanlık Teşkilatını yeniden yapılandırdık. Attığımız her adımda olduğu gibi bu yapılandırmada da insanı merkeze koyduk. Vatandaşımızın ve sağlık sektörünün beklentilerini dikkate aldık? diye konuştu.

Samandağ ilçesinde 19 aile sağlığı merkezi olduğunu anlatan Cilli, 36 aile hekimliği biriminde 36 doktor, 36 ebe, hemşire ve sağlık memurları ile 1. basamak sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber