Kazım Karabekir'in kızı gözyaşlarını tutamadı

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Samsun'da 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışının canlandırılmasını gözyaşları içinde izledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılan Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, Samsun Sanat Topluluğu'nun Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışlarını temsil eden gösterisini gözyaşları içinde izledi.

Çok sayıda Samsunlunun katıldığı kutlamalarda Türk Bayrağı'nın temsili olarak karaya çıkartılışını ayakta alkışlayan Timsal Karabekir, tören sonrasında yanına gelen Samsunlularla gözyaşları içinde sohbet etti. Sevinç gözyaşları döktüğünü belirten Timsal Karabekir, ?Allah Türk'ün kurtulmasını istemiş, bu ilahi kadroyu göndermiş. Onlar altın bir tepside Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiler. Her Türk evladının Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmesi borcudur, görevidir, ibadetidir. Allah bir daha o günleri yaşatmasın, çok acılar yaşandı. Bu vatana sahip çıkacağız. Bunlar sevinç gözyaşları, biz bu vatanın sahibiyiz. Bayrağımız dünya durdukça yücelecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber