Mezuniyetin faturası kabarık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken, anaokulundan üniversiteye kadar mezun olacak öğrenciler ''mezuniyet ekonomisi'' yaratıyor.

Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken, anaokulundan üniversiteye kadar mezun olacak öğrencilerin harcamaları ''mezuniyet ekonomisi'' yaratıyor. Kep, cübbe, yıllık, mezuniyet kutlaması ve o gün için alınan özel kıyafetlerden oluşan mezuniyet bütçesi, 300 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar ulaşabiliyor.

Okullarından mezun olmanın ve yeni bir döneme adım atmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, mezuniyetlerini hatırda kalacak bir kutlamayla nihayete erdirmek istiyor. Öğrenciler ve okullar, mezuniyet kutlamalarını kendileri düzenlemeyi tercih ettikleri gibi, profesyonel organizasyon hizmeti veren firmalara da başvurabiliyor.

Tekne turuyla mezuniyet kutlaması

AA muhabirinin organizasyon hizmeti veren firmalardan derlediği bilgilere göre, yemekli mezuniyet kutlamaları için kişi başına 50 liradan başlayıp 300 liraya varan fiyat aralığında seçenekler sunuluyor. Kokteylle başlayan menülerde soğuk, ara sıcak ve sıcak yiyecekler ile tatlı, meyve ve içecekler yer alıyor.

Kutlama mekanları içinde tekne turundan restoranlara, lüks otellerden eğlence mekanlarına kadar farklı alternatifler bulunuyor. Hafta içi kutlamaların hafta sonu yapılanlara göre daha uygun fiyatlı olduğu organizasyonlarda, öğrencilerden gelen canlı müzik, havai fişek ve mezuniyet pastası gibi ekstra talepler de karşılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber