Öğrenciler, ESOL Sınavı'nda başarılı olmak için ter döktü

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde eğitim veren Samanyolu Eğitim Kurumları Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu öğrencileri, Cambridge Üniversitesi'nin dünya genelinde düzenlediği Esol Dil Sınavı'nda ter döktü. Sınava Aksaray Sema Koleji öğrencileri de katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cambridge Üniversitesi'nin her yıl dünya çapında yaptığı ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin katıldığı Esol Sınavı Şereflikoçhisar'da yapıldı. Sınava Aksaray'da eğitim gören Özel Sema Koleji öğrencileri de girdi.

ESOL Sınavı'nın Şereflikoçhisar ilçesinde ilk defa yapıldığını ve sınav merkezi olarak seçilmesinin önemine işaret eden Samanyolu Eğitim Kurumları Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Özdemir, ??Öğrencilerimizin İngilizce dil yeterlilik düzeylerini saptamak amacıyla geliştirilen Cambridge Üniversitesi Dil Yeterlilik Sınavları (ESOL EXAMS) bu yıl ilk kez okulumuzda ve British Council işbirliği ile öğrencilerimize yapıldı. Uzun ve tiziz araştırmaların sonucunda hazırlanan bu sınavların adayların İngilizce seviyelerini ölçmede en nesnel, sağlıklı ve güvenilir bir araç olduğu tüm dünyada kabul edilmesi hedefleniyor. Öğrencilerimizin ESOL Sınavında gösterdiği başarı bir anlamda yabancı dil eğitiminde kendilerinin dünya standartlarının neresinde olduğunu görmesi açısından sağlıklı bir kriterdir.? dedi.

Yapılan sınavda; 4. sınıf öğrencilerine Cambridge YLE ve Starter, 5. sınıf öğrencilerine Cambridge YLE ve Movers, 6. sınıf öğrencilerine Cambridge YLE ve Flyers sınavları uygulandı. Dünyada her yıl 135 ülkeden yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği sınavlarda başarılı olan öğrencileri Oxford dahil bütün üniversiteler ücretsiz bir şekilde kabul ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber