Gençler meydanlarda olmalı

Kılıçdaroğlu, "Gençlerin hapishanede yeri yok. Gençler meydanlarda olmalı, ülkenin sorunlarına ilgi göstermeli" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a geldi. Çarşamba Havalimanı'nda partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, Tekkeköy ilçesindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Burada bir grup gence seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zor koşullardan geçtiğini, herkesin bunun bilincinde olduğunu söyledi.

''Ülkemize sahip çıkacağız'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Sizler haksızlıklara karşı direnmesini bilen güçlü insanlarsınız. Haksızlıklara karşı direneceğiz ki Mustafa Kemal'in 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözüne uygun birer genç olalım'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Tekkeköy Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı.

''Dediler ki gençler siyasetle ilgilenmesin'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Gençler siyasetle ilgilenecek. Dediler ki gençler olaylara karışmasın. Doğru, karışmasınlar, olaylara karışmasınlar ama gençler düşüncelerini özgürce dile getirsinler. Gençlerin hapishanede yeri yok. Gençler meydanlarda olmalı, ülkenin sorunlarına ilgi göstermeli. Gençleri seviyoruz. Gençlerin iş sahibi olmasını istiyoruz. Biz geleceğe umutla bakıyoruz.

Mustafa Kemal İstanbul'dan Samsun'a gelirken Dolmabahçe önlerinde yabancı ülkelerin savaş gemilerini görüyor. Sonra tarihe geçen bir laf söylüyor, 'Geldikleri gibi gideceklerdir' diyor. Samsun'un bizim kutsal Kurtuluş Savaşı'mızda çok önemli bir yeri vardır. Her Samsunlunun yüreğinde Mustafa Kemal'in sevgisi vardır. Çünkü o, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı buradan başlattı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber