Korkut: Türkiye'de demokrasi devrimi yaşanıyor, 19 Mayıs'a millet sahip çıktı

Erzurum Yakutiye Belediye Bakanı Ali Korkut, Türkiye'de ilk defa böylesine halkın sahiplendiği bir 19 Mayıs yaşandığını belirterek, ?Başbakanımızın özenle altını çizdiği gibi tanksız ve topsuz ama milletiyle sahiplenilmiş bir 19 Mayıs kutlanıyor. Bu, bir dönüm noktasıdır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Türk milleti için ayrı bir önemi olduğunun altını çizerken, Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın kutlamaların tanksız ve topsuz yapılmasıyla ilgili vurgusunun büyük önem taşıdığını söyledi. Korkut, ?19 Mayıs, Türk devletinin var olma mücadelesinin başlangıcıdır. Türk milleti için ayrı bir önemi vardır. Ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi ilk defa tanksız ve topsuz bir kutlama söz konusudur. Bu önemlidir. Millet, bayramına sahip çıkmıştır. Demokrasi tarihimiz açısından önemlidir.? şeklinde konuştu.

Türk tarihinde kutlanması gereken günler olduğuna işaret eden Korkut, şöyle dedi: "Bunlardan biri 19 Mayıs 1919'dur. 19 Mayıs 1919, Anadolu'da yeni Türk devletinin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır. Yüce Önder Atatürk'ün, Büyük Nutku'nu bu olayla başlatması, doğum gününü soranlara 19 Mayıs'ı işaret etmesi bunun kanıtı sayılmıştır. Milletçe bu önemin farkında olmalıyız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber