ESDER Başkanı Çelikus: Memura verilen zam piyasaları canlandırır

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, hükümet ile sendikalar arasında devam eden toplu görüşmelerde, memura hak ettiği zam oranının verilmesi gerektiğini belirtti. Çelikus, verilecek zammın piyasaları canlandıracağını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, açıklamasında, açlık sınırının biraz üzerinde maaş alan memurların zam taleplerinde tamamen haklı olduklarını ifade etti. Çelikus, ?Bilindiği gibi mayıs ayı itibariyle ülkemizde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 940 liraya, yoksulluk sınırı ise 3 bin 61 liraya yükseldi. Memurlarımızın maaşlarının yarısı zaten ev kiralarına gidiyor. Ayrıca, yapılan araştırmalara göre, memurların yüzde 80'inin bankalara 300 TL ile 1000 TL arasında değişen kredi taksit ödemeleri var. Yaklaşık 2 milyon memurun bankalara olan kredi borcu ise 219 milyar TL'yi geçti. Vatandaşın cebinde 51 milyon kredi kartı bulunuyor. Kart borcu nedeniyle 2 milyon icra takibi var. Böyle olunca memura evini geçindirecek para kalmıyor.? dedi.

Esnafın ve sanatkarların, asli gelir kaynakları arasında memurların da bulunduğunu ifade eden Çelikus, şöyle dedi: "Esnaf ve sanatkarlarımızın asli gelir kaynakları memur, işçi, emekli ve çiftçilerdir. Memura yapılacak iyileştirmeler esnafımıza da olumlu yönde yansıyacaktır. Bu dört kesim sıkıntı içinde olursa biz esnaf ve sanatkarlar olarak direkt etkileniyoruz. Dolayısıyla memura yapılan zam piyasaları rahatlatır. Hükümetimizden talebimiz, devam eden toplu görüşmelerde sendikaların önerilerini dikkate alması ve memurlara daha iyi şartlarda yaşayabilecekleri düzeyde hak ettiği zam oranını vermesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber