Divriği Devlet Hastanesi taşındı

Divriği Devlet Hastanesi, hayırsever iş adamı Sadık Özgür'ün yaptırdığı yeni binasına taşındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadık Özgür Devlet Hastanesi'nin proje şantiye şefi Onur Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye 31 milyon lira harcandığını, teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıldığını söyledi.

Hastanenin hasta ve refakatçi memnuniyeti açısından gerekli bütün donanımlara sahip olduğunu ifade eden Keskin, "Böyle hastane, birçok şehirde yok" dedi.

Hastanenin teknik donanımı hakkında bilgi veren Keskin, şunları kaydetti:

"400 kişilik biyolojik arıtma tesisi kuruldu. Ultraviyole arıtma tesisleriyle kanalizasyondan çıkan su sıfır mikropla arıtılarak, bahçede sulama suyu olarak kullanılacak. 14 adet havalandırma santralinde binaya 24 saat taze hava verilirken, aynı zamanda içerdeki kirli hava olduğu gibi dışarı atılacak. 12 adet normal diyaliz merkezi, birer adet ise Hepatit B'li ve Hepatit C'li özel diyaliz merkezleri kuruldu. Radyoloji, tomografi ve ultrason birimlerinin yanı sıra biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvarı bulunuyor."

Binanın güvenliğine son derece önem verildiğini de ifade eden Keskin,

"800'den fazla yangın dedektörü, 50 adet kritik noktalarda ısı ve doğalgaz dedektörleri var. Hastane, 62 kamera sistemiyle bir hafta kesintisiz kayıt altına alınıyor" dedi.

Divriğili iş adamı Sadık Özgür tarafından yaptırılan ve temeli 19 Kasım 2009 tarihinde atılan 20 bin metrekare alana sahip Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'nde, her odada tv, buzdolabı, refakatçi koltukları, dolap, banyosu içerisinde 56 adet hasta odası, mahkum odası, ibadethane, morg, çamaşırhane, kantin, berber, 6 adet poliklinik, mutfak, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, 12 dairelik lojman, 4 gözlem odası, 2 ameliyathane, 3 yataklı yoğun bakım servisi, doğumhane ve yeni doğan servisi, sterilizasyon ünitesi ve görme özürlüler için yönlendirme sistemi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber