KESK: Gündoğdu teklifin yüzde 4.5+4.5'a yükseltmesi halinde imzalayabileceklerinin sinyalini verdi/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in yaptığı açıklamada; "Bugün başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde Hükümetin teklifini %3.5 + 3.5'e çıkarmasının ardından Memur Sen başkanı Ahmet Gündoğdu teklifi %4.5+4.5'a yükseltmeleri halinde imzalayabileceklerinin sinyalini verdi. Bu tutum kamu emekçileri ile dalga geçen hükümetin anlayışına çanak tutmaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca "KESK bu işbirlikçi tutumu hem kamu emekçileri hem de basın ve kamuoyu nezdinde deşifre etmeye devam edecektir. Saat 12:30'da ÇSGB önünde yapacağımız basın açıklamasıyla kamu emekçilerinin asgari taleplerini içeren yüzbinlerce imzayı toplu sözleşme masasına götüreceğiz. Toplu sözleşme masasındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" denildi.

KESK'TEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM

KESK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan eylemle Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Tasarısı'nı protesto etti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bazı sendika başkalarının da aralarında bulunduğu grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Tasarısı'nı protesto eden grup, ?Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız?, ?Hükümet yasanı al başına çal? sloganları attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bahçesine girmek isteyen grup ile çevik kuvvet ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ?Kamu emekçileri, her şeyden önce çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakları olan grevi teminat altına alan bir düzenleme istiyor? diye konuştu.

Memur maaş zammında hükümetin kendileriyle dalga geçtiğini savunan Özgen, ?Maaşlarımızda aylık olarak ortalama 45-50 TL artış öngören, günde bir simit parasına denk düşen, ciddiyetten yoksun bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. Son iki gündür hükümet tarafından toplu sözleşme masasına teklif olarak getirilenlerse insanca yaşam talebimize cevap vermekten çok uzak kırıntılardır. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi sonucu parasız ve nitelikli kamu hizmetinden yoksun bırakılmak istenen tüm vatandaşlarımızın haklarını korumak için 23 Mayıs'ta grev hakkımızı kullanacağız? dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bazı sendika başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le görüşmek üzere bakanlık binasına girdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber