Özel İdare'den köylere oyun grubu ve oturma bankı desteği

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, köylerdeki çocukların ve yaşlıların kullanımına sunulması amacıyla çocuk oyun grupları ile oturma bankları alacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, yaptığı açıklamada, köylerdeki yol ve içme suyu gibi çalışmaların yanı sıra sosyal hayat açısından önem taşıyan, özellikle çocukları ve yaşlıları ilgilendiren konularda da hizmet verdiklerini belirtti.

Köylerde yaptıkları inceleme gezilerinde yaşlıların köy meydanında veya cami avlusunda oturacak yer konusunda sıkıntı yaşadığını, çocuklar içinde oyun grupları ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Atsız, şu bilgileri verdi:

"Bu konudaki ihtiyaçların giderilmesi için önceki yıllarda 200 çocuk oyun grubu ile bin 620 adet ahşap oturma bankını köylere gönderdik. Bu yıl da bunu sürdürebilmek amacıyla ek kaynak tahsis ederek köylerimize 172 adet çocuk oyun grubu ile bin 500 adet ahşap oturma bankı alıyoruz. Bu yıl ki çocuk oyun grupları içerik açısından da çok zengin olacak. Tek kuleli iki salıncaklı polyester düz ve döner kaydıraklı polyester şapkalı oyun grubu ve ikili tahterevalliden oluşan çocuk oyun gruplarını 172 köyümüzdeki ilköğretim okullarının bahçesine kurup çevre düzenlemesini yapacağız. Ahşap oturma banklarını da köy meydanları ile cami avluları ve okul bahçelerine yerleştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber