Arınç: Hükümetin karnesinde pekiyi yazan iki üç yerden birisi sağlık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin karnesinde pekiyi yazan hemen hemen iki üç yerden birisinin sağlık olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, sağlığın her şeyin başı olduğunu, ancak kıymeti anlaşılmayan en önemli şeylerden birinin de sağlık olduğunu ifade etti.

Arınç, Manisa'nın, ağız ve diş sağlığı konusundaki altyapıyı güçlendirmek için 5-6 yıl önce kiralık bir binada ağız diş sağlığı merkezini açtıklarını, Akhisar ve Turgutlu'da da benzeri merkezleri açtıklarını, zaman içinde ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle başlayan yatırımın 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlandığını bildirdi.

Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan hastanenin 51 üniteden oluştuğunu belirten Arınç, ?Hükümetimizin karnesinde pekiyi yazan hemen hemen iki üç yerden birisi sağlıktır. Halkımızın bu konudaki istek ve talepleri en güzel şekilde değerlendirildi. Çok masraflı bir sektörden bahsediyorum. Herhalde bütçede 70-80 katrilyonluk yer tutan bir sektör. Bu sektörü halkımızın en iyi sağlık hizmetlerini alabilmek noktasında çok rasyonel kullanmamız lazım. Çok şükür ki doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız fedakar, gayretli ve vatanperver şekilde hizmetlerini götürüyorlar. Biz de en güzel hastanelerle hizmet veriyor, eskilerini de yeniliyoruz.? dedi.

Manisa'da yapılan hastane yatırımları hakkında bilgi veren Arınç, Demirci'de 75 yataklı hastane için yer tesliminin yapıldığını, Turgutlu ve Alaşehir devlet hastanelerinin de bittiğini, açılış için gün saydığını, farklı ünitelerde ek bina atırımlarının da devam ettiğini söyledi.

Kampus hastane niteliğinde yapılacak 600 yataklı Manisa Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de yer tesliminin en yakın zamanda yapılmasını umduğunu ifade eden Arınç, Merkez Efendi Hastanesi'ni de 500 yatağa yakın bir hale getireceklerini söyledi.

Arınç, ?Bütün bu yatırımların bir yıl içerisindeki tutarı 160 milyon lira civarında, siz buna 200 milyon lira da diyebilirsiniz. Baştan itibaren yaptıklarımızla sağlık alanında Manisa'da bugün neredeyse 1 katrilyona yaklaşan yatırımdan bahsetmek de mümkün. Helali hoş olsun. Manisamız ve bütün Türkiye için sağlıkta hangi adımları atıyorsak karşılığını da müşteri memnuniyeti olarak görüyoruz. Müşteri dediğim genel bir tabirdir. Hastalarımızın, tedavi almak isteyenlerin memnuniyetidir.'' diye konuştu.

Kendisinin avukatlık yaptığı dönemde, hastanede tedavi olabilmek için kuyruğa girdiğini, sağlık hizmetini alma noktasında büyük sıkıntılar çektiklerini anlatan Arınç, ?Benim gibi eski hatıraları olan pek çok arkadaşım var. 10 sene öncesinden bahsediyorum, 10 sene sonra hamdolsun biz de insan olduğumuzu hatırladık. Sağlık hizmeti nasıl olurmuş, bunu milletimize, memleketimize gösterebildik.? dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da sağlıkta dönüşümün iktidarın gurur kaynağı olduğunu, memnuniyet oranının Manisa'da yüzde 80'i aştığını, birinci basamakta bu oranın yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyledi. Yurttaş, bu memnuniyeti daha da yukarı çekmek için bütün Manisa'nın sağlık altyapısını değiştirdiklerini ifade etti. Yurttaş, Turgutlu Devlet Hastanesi'ni bitirdiklerini, taşınmanın başladığını, en kısa zamanda açılacağını, Alaşehir Devlet Hastanesi'nin de tamamlandığını, Gördes Devlet Hastanesi binasının kabasının bittiğini, Soma Devlet Hastanesi'nde altyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yurttaş; Akhisar, Salihli ve Turgutlu'da ağız ve diş sağlığı merkezlerini açacaklarını, ayrıca kardiyovasküler cerrahi ve yoğun bakım ünitelerini güçlendireceklerini, Manisa'da böbrek ve karaciğer transplantasyonu yapabilmek için de çalışma yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcı Arınç ve beraberindekiler, kurdele keserek merkezin açılışın yaptı. Arınç, ardından merkezi gezerek bilgi aldı. Törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber