Yanlış ameliyat iddiasına soruşturma...

Haber Giriş : 15 Haziran 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da, kulak iltihabı ameliyatı olmak için hastaneye yatan 8 yaşındaki çocuğun, dosyalar karıştığı için geniz eti ve bademcik ameliyatı olduğu iddiası üzerine, Sağlık İl Müdürlüğü konu hakkında inceleme başlattı.

İddiaya göre olay, Gazi Devlet Hastanesi'nde dün meydana geldi. 8 yaşındaki Muhammet Enes Saka, ailesi tarafından kulak iltihabı ameliyatı için hastaneye yatırıldı. 2002 yılında da aynı doktordan aynı tedaviyi gören küçük çocuk ameliyata alındı. Ancak, çocuklarının kulak iltihabı yerine geniz eti ve bademcik ameliyatı olduğunu gören Saka ailesi şoke oldu.

Doktorun kendilerinin bilgisi dışında geniz eti ve bademcik ameliyatını yaptığı iddia eden Saka ailesi, doktor hakkında şikayetçi oldu. Samsun Sağlık İl Müdürü Mehmet Kılınç, hem yapılan tedavi hem de hasta hakları konusunda gerekli inceleme başlattıklarını belirterek, inceleme sonucuna göre gerekli makama ve kamuoyuna bilgi vereceklerini söyledi.

Ameliyat olan Muhammet Enes Saka, hastaneden taburcu olarak evine gönderildi. Baba Yusuf Saka, doktor hakkında İlyasköy Polis Merkezi'ne şikayette bulunduklarını ifade ederek, adalete güvendiklerini söyledi. Doktoru şikayet için hastane başhekiminin yanına gittiklerini ve burada yaptığı açıklamayı bir türlü kabullenemediğini kaydeden Yusuf Saka, "Başhekim doktora niçin geniz eti ve bademcik ameliyatını yaptığını sorduğunda, geniz eti ve bademciğin kulağındaki iltihaba sebep olduğunu, ameliyat sırasında bunu fark ettiğini, kulağındaki iltihabı alacağı sırada başka bir kanamalı hasta ameliyata geldiği için bırakıp ona müdahale etmek zorunda kaldığını, çocuğu ise daha sonra ameliyat edeceğini söyledi" diye konuştu.

Saka, "Gazi Devlet Hastanesi'nde başka doktor yok mu? Bu çocuk kaç kez ameliyat olacak?" diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber