Gençler Avrupa fırsatlarını öğrendi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Eurodesk işbirliği ile ?Gençler İçin Avrupa Fırsatları' konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin AB uyum sürecine yerel çalışmalarla katkı sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştiren GTO AB Bilgi Merkezi, tanıtım ve bilgilendirme toplantıları çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ile gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgiler verildi. İnteraktif şekilde gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Avrupa fırsatlarına ulaşma yolları, Avrupa'da staj ve burs imkanları, AB Gençlik Programı'nın özellikleri, programdan faydalanma yolları ve başvurma usulleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. GTO, düzenlenen toplantının gençlerin bilgilendirilmelerine imkan sağlaması açısından önemli bir toplantı olduğunu bildirdi.

GAZİANTEP AB BİLGİ MERKEZİ

AB Türkiye Delegasyonu tarafından, 1995 yılında, ticaret ve/veya sanayi odaları gibi ev sahibi kuruluşlar ile ortaklık halinde Türkiye'nin değişik bölgelerindeki bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla AB Bilgi Ağı oluşturuldu. Bölgesel Bilgi Merkezleri Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon ve Van olmak üzere 20 şehirde bulunuyor. AB Bilgi Merkezleri, çeşitli hedef gruplara yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra kültürler arası iletişimi artırmak amacıyla sergiler, konserler, film gösterimleri ve seminerler organize ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber