Arınç: Grevi koyarsanız lokavtı da koymanız lazım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan memur zammı ile ilgili açıklama geldi.

Arınç, Toplu Sözleşme sürecinde, memurun hak ettiği zammı alacağını söyledi.

Bülent Arınç, memurların grev kararı almasıyla ilgili bir soruya ise ilk defa hükümetleri döneminde memurlarla toplu sözleşme görüşmesi yapıldığını söyledi. Memurların grev hakkının bulunmadığını hatırlatan Arınç, "İşçiler için olan grev memurlar sendikalarında yoktur. Çünkü grevi koyarsanız lokavtı da koymanız lazım." dedi.

Arınç, "Herkes kulağını iyi açsın. Bizden evvel toplu görüşme vardı, oturulur çay içilir sonunda bir karar verilir, herkes ona mecbur kalırdı. Şimdi toplu sözleşme yapılıyor. İzmir'in 'Hayır' dediği referandumda Türkiye 'Evet' dedi. Dolayısı ile yüzde 58 'Evet'le memurlarımız için toplu sözleşme imkanı sağlandı." diye konuştu.

Toplu sözleşmenin bir usulünün olduğunu, herkese istediğinin verilmesi durumunda başkalarına hiçbir şey kalmayacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, hükümetin memura da işçiye de emekliye de hakkını vereceğini dile getirdi. Arınç, "Şimdi toplu sözleşmede önemli olan pazarlıktır. Pazarlıkta hükümet bir teklif sunar, sendikalar bir teklif sunar. Sendikalar bugüne kadar olduğu gibi her zaman en yüksek orandan başlar. Hükümet kendisi için bir hesap yapar, ondan başlar. Sonunda oturulur konuşulur çok haklı olarak. Anayasamız, kanunlarımız böyle söylüyor, belli bir noktada anlaşırlar. Anlaşırlarsa hemen imzayı atarlar ve memurlarımız 1 Ocak'tan bu yana ne biriktiyse hepsini tıkır tıkır alır cebine koyar. Anlaşamadılar diyelim, onun da yolu var. Uyuşmazlık Komisyonu karar verir. Her şey hukuk devletinde ölçülmüş biçilmiş. Hukuk içerisinde her şey meşrudur." şeklinde konuştu.

Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun 'Dağ fare doğurdu' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Arınç, "Her şeyi söyleyebilir, hakkı vardır. Dağ fare doğurmadı diyebilir, daha ağırlarını söyleyebilir. Duyarız duymayız. Hükümet bir şey söyler, sendika duyar veya duymaz. İşin tadı böyledir, ama sonunda bir karar verilir. Ama hiçbir sendika söyleyemez ki biz grev yapacağız. Çünkü kanunda, Anayasa'da yok. İşçiler için olan grev memur sendikalarında yoktur. Çünkü grevi koyarsanız lokavtı da koymanız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber