Süleyman Şah Üniversitesi Travma Merkezi açıldı

Psikolojik sarsıntı üzerine çalışan kişi ve kurumları bir araya getirmek amacıyla Süleyman Şah Üniversitesi'nde kurulan 'Psikolojik Travma Uygulama ve Araştırma Merkezi(P-TRAM)' hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta konuşan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, Psikolojik Travma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bireysel ve toplumsal sorunları bilimsel çerçevede araştırarak çözüm önerileri sunmak, uygulamada problemin çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştirmek ve kamuoyu oluşturarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılabilmesine önayak olmak istediklerini söyledi.

Psikolojik travmanın kişinin psikolojik ve fizyolojik yaşantısında dengesizliklere ve toplumda onanması güç yaralara yol açabildiğini vurgulayan Hüseyin Ekiz, merkezin gerçekleştirilecek projelerle akademik yazına da katkı sağlayacağını belirtti.

İstanbul Kartal'da bulunan Hayriye Dumankaya Yerleşkesi Konferans Salonu'nda birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise şiddet gören kadının kendi ayakları üzerinde durup ekonomik özgürlüğünü eline alması ve aktif hayata katılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber