KESK: Hükümetin politik tercihi zenginden yana/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen noktaya ilişkin hükümetin en son nihai teklifi getirdiğini belirterek, bunun hiçbir yenilik içermediğini ileri sürdü.

Görüşmelerde sadece, buçukluk bir artışın olduğunu, bunun dışında diğer bütün haklara yönelik herhangi bir yeni gelişmenin gündeme gelmediğini belirten Özgen, "Hükümetin bu teklifi, hazırladığı bütçe çerçevesinde elbette politik bir tekliftir. Aynı zamanda bütçenin önemli bir siyasi belge olduğunu biliyoruz. Yani hükümet bu bütçeyle politik tercihini zenginden yana, sermayeden yana yapmıştır. Ama bu tercihi asla ve asla bu ülkenin en fakir kesimi olan kamu emekçilerinden, emeklilerinden yana yapmamıştır. Hem kamu emekçileri açısından hem de emekliler açısından bugünkü toplu sözleşme sonuçları ve hükümetin teklifi büyük bir hüsrandır." diye konuştu.

"23 MAYISTA BÜTÜN KAMU EMEKÇİLERİNİ GREVE BEKLİYORUZ"

Özgen, şöyle devam etti: "Bu teklif karşısında kendi emeklerine sahip çıkacağını beklemiyorduk. Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle kendi emeğine sahip çıkması için Türkiye'deki bütün kamu emekçilerinin 23 Mayıs'ta yapacağımız greve koşulsuz katılmalarını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber