Başkan Dündar: Bursa'nın geleceği kentsel dönüşümde

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Dündar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (İTÜDER) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Dündar, kentsel dönüşüm yasası ve Bursa'nın geleceğine yönelik düşüncelerini aktardı. Bursa'nın önümüzdeki dönemde en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olacağına işaret eden Dündar, belediye olarak bu konuya yönelik çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü anlattı.

Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuyu sahiplenerek üzerinde çalışması gerektiğini anlatan Başkan Dündar, şunları kaydetti: "İstiyoruz ki Bursa'da kentsel dönüşüm yerel olarak gerçekleşsin. Bursa'da faaliyet gösteren müteahhitler eliyle projeler yapılsın. Osmangazi eski bir ilçe ve önümüzdeki dönemde ilk gündemi kentsel dönüşüm olacak. Bu Osmangazi ve Bursa için çok gereklidir. Bizim bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Ankara'ya önerilerimiz oldu. Birkaç noktada biz kenti yenilemek için önemli adımlar atıyoruz. Sizlerin de fikirleri bizim için önemli. Bundan sonraki süreçte hep beraber bu çalışmaları yürüteceğiz."

Hasan Tuğcu ise kentin geleceğini ilgilendiren her önemli projede destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Yeni çıkan kentsel dönüşüm yasasının özellikle Bursa için hayati bir önem taşıdığını anlatan Tuğcu, uygulamalar yapılırken öncelikle altyapı ve planlamasının yapılmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber