Kurslarla köylü kadınların yüzü gülüyor

Şanlıurfa'nın Birecik Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 22 köy ve 3 mahallede açılan mesleki ve okuma yazma kursları sergileri kadınların yüzünü güldürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Oktay Erdoğan, sergilerle ilgili yaptığı değerlendirmede, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Birecik merkez ve köylerinde 2011?2012 eğitim öğretim döneminde 37 kadın toplum merkezi açıldığını ve bu merkezlerde 7 bin 486 bayan, 2 bin 688 erkek olmak üzere toplamda 10 bin 174 kursiyere eğitim verilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Erdoğan, 62 farklı alanda kurslar açılarak farklı yaş gruplarındaki bayan kursiyerlere dikiş-nakış ve el becerileri yanı sıra onların çok yönlü gelişimlerini sağlayacak aile seminerleri, okuma-yazma kursları, bilgisayar kursu, kuaförlük, aşçılık, servis komiliği vb. kurslarla gelecekte daha donanımlı bir insan, iyi bir anne, iyi bir vatandaş olmalarının hedeflendiğini kaydetti. Erdoğan bu çok yönlü çalışmalarından dolayı Halk Eğitim Müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.

Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öztürkmen ise ?Bu çalışmaların özellikle sosyal ve kültürel yönden en çok ihtiyaç duyulan kırsal kesimlerde yapılması önem arz etmekte olup, başta Kaymakam Oktay Erdoğan'ın vermiş olduğu desteklerden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum." dedi. Öztürkmen, bu faaliyetlerin yürütülmesinde katkılarını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vehbi Bekiroğlu, kurum müdürleri, Müftü Mekki Solmaz, Halk Eğitim Müdür yardımcıları, kurs merkezlerinde hizmet veren usta öğreticiler ve köylerinde kurs açılması için gayret gösteren köy muhtarlarına teşekkür etti.

Öztürkmen, 4 Haziran'da tüm sergilerde yapılan çalışmaların halkın gösterimine sunulacağını söyledi.

El sanatları usta öğreticisi Birgül Polat ise kurslar sayesinde ilçe merkezi ve köylerde kadınların kendilerine hiçbir ücret ödemeden çeyiz hazırladıklarını, bilgisayar kullanmayı, dikiş-nakış ve el sanatlarını öğrendiklerini söyledi. Polat, kurslar sayesinde kadınların meslek sahibi olmaları yanı sıra yapılan sergilerle de farklı insanlarda tanışma imkanı bulduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber