Müftü Erkan: Üç ayları fırsat bilerek kırdığımız gönülleri tamir etmeliyiz

Zonguldak Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, "Manevi atmosferi yüksek olan bu mübarek günleri fırsat bilerek kırdığımız gönülleri tamir etmeliyiz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Erkan, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Erkan, toplumda 'üç aylar' diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bir maneviyat mevsimi olduğunu belirtti.

Üç ayların başlangıcı olarak, 24 Mayıs Perşembe gününü cumaya bağlayan gece Regaib Kandili'nin idrak edileceğini hatırlatan Erkan, ?Bu geceye Regaib Kandili denilmesinin hikmeti, Allah (cc)'ın lütfu, ikramı ve rahmetinin diğer zamanlardan daha fazla tecelli etmesi, içtenlikle Allah'a yönelenlerin affedilme ümidinin canlanması dolayısıyla müminlerin; feyzi, rahmeti ve affedilmeyi heyecanla gönülden arzulamalarıdır. İdrak edeceğimiz bu gecede, Allah'a samimiyetle bağlanan kalplerin, açılan ellerin, yalvaran dillerin boş dönmeyeceği inancıyla; ülkemizin ve milletimizin birliği, dirliği, huzuru ve geleceği için; solan yüzlerin gülmesi, kaybolan ümitlerin tekrar gelmesi, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşliğin hâkim olması, kötülük ve düşmanlıkların ortadan kalkması, fakirlik ve tembellikten kurtulunması, gönüllerimizin aydınlanması ve manevi huzurla dolması için, yeniden yaratılışımızın amacını tefekkür etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Regaib Kandili'nde insanların bütün samimiyetiyle Allah'a yönelerek dua etmesinin önemine işaret eden Müftü Erkan, "İhtirasların sınırsız hale gelmemesi, küçük menfaatlerin düşmanlığa ve kine yol açmaması, ikiyüzlülüğün yaygınlaşmaması, yalan ve hilenin artmaması, aldatanların ve aldatılanların çoğalmaması, sözü ve davranışlarıyla örnek olan kimselerin azalmaması için mübarek üç ayları ve Regaib Kandilini vesile kılarak; kendi özümüze dönmeli, Kur'an'ın manevi iklimine sarılarak yaptıklarımızı gözden geçirmeliyiz." diye konuştu.

Manevi atmosferi yoğun olan üç ayların kırılan gönüllerin tamir edilmesi ve dargınların barışması için fırsat olduğunu kaydeden Erkan, şunları kaydetti: "Açları doyurmalı, yoksullara ve kimsesizlere yardım elini uzatmalı, hastaları ve düşkünleri ziyaret etmeliyiz. Anne-baba ve akrabalarla ilişkilerimizi, komşularımız ve çevremizle münasebetlerimizi güçlendirmeliyiz. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, Yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim."

Vatandaşların ve Ereğli halkının Regaib Kandili'ni tebrik eden Erkan, Allah'tan kandilin bütün İslam aleminin birlik ve bütünlüğüne, hidayet ve barışına vesile olmasını diledi.

Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, 24 Mayıs Perşembe akşam namazını müteakip Alimolla Camii'nde kandil programı yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber