Zirve, yıldızlarını belirledi

Zirve Üniversitesi'nin bu yıl ilk defa düzenlediği 'Zirvenin Yıldızları 2012' yarışmasının yıldızları belli oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, yeteneklerinin farkına varması amacıyla bu yıl ilk defa düzenlenen Zirvenin Yıldızları 2012'ye müzik, fotoğraf, öykü, resim, makale, icad, kod-yazılım, röportaj ve spor dallarında başvurular oldu. Tüm Zirve Üniversitesi öğrencilerinin başvurabildiği yarışmada ilginç konularda başvurular da oldu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, yarışma hakkında yaptığı açıklamada, ?Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencimiz röportajda başvurabildiği gibi hukuk öğrencimiz fotoğraf dalında katılabildi. Okudukları bölümle alakalı olmasından çok öğrencinin kendini farklı alanlarda da gösterebilmesini, kendini keşfetmesini istedik. Gelen başvurularda bunu görmek mümkündü.? şeklinde bilgi verdi.

En sportmen Zirveli'nin seçimi facebook, twitter üzerinden yapılan oylama ile gerçekleştirildi. Adaylar arasında Türkiye şampiyonu olan atıcılar, Üniversitelerarası Basketbol Ligi'nin şampiyonu Zirve Üniversitesi basketbol takımı, judo, eskrim, satranç, karate ve çim hokeyinin Türkiye şampiyonları da yer aldı. Kategorilerin değerlendirmesini Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve bilgi işlem biriminin titizlikle yaptığını hatırlatan, ?Değerlendirme yapılırken jüriye başvuru formlarını vermedik. Böylelikle jüri çalışmanın kime ait olduğunu bilmeden objektif değerlendirme yapmış oldu.? diye konuştu.

Yarışma sonucunda, en iyi öykü dalında Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencisi Hüseyin Çoban, en iyi makale dalında Hukuk Fakültesi öğrencisi Abdullah Gürsu, en iyi müzik ve en iyi fotoğraf dalında Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Mete Kıvrakdal, en iyi resim dalında İnşaat Mühendisliği öğrencisi Bilal Köse, en iyi röportaj dalında Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Gülben Nur Sarıcı, en iyi röportaj özel ödül de İletişim Fakültesi öğrencisi Burak Yılmaz, en iyi icad dalında, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi İbrahim Şenyuva ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi Yassir Said Yahya Elbusaidi, en iyi kod-yazılım dalında Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Mithat Aladağ ipi göğüsledi.

Yapılan anket sonucunda en çok oyu alan en sportmen Zirveli ise üniversitenin basketbol takımı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber