Süleyman Şah Üniversitesi Psikolojik Travma Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Süleyman Şah Üniversitesi bünyesinde kurulan ?Psikolojik Travma Uygulama ve Araştırma Merkezi?nin açılışı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Dr. Murat Koçak ve Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ve birçok davetlinin katılımıyla Hayriye Dumankaya Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Mihrimah Belma Satır kadına karşı şiddet konusuna değinirken, kadının kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiği ve ekonomik özgürlüğünü eline almış olarak, aktif hayatta yer alması gerektiği konusu üzerinde durdu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Ekiz Psikolojik Travma Merkezi'nin hedeflerine ve önemine değinerek şunları söyledi: ?Merkezimizin açılışı ile akademik camiada ve alanda, psikolojik travma üzerine çalışan bir çok kişiyi ve kurumu bir araya getirecek bir köprü görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Gerçekleştirilecek projelerle akademik yazına da katkı sağlayacak olan merkezimizin misyonunun çok zor olduğunun farkındayız fakat motivasyonumuz oldukça yüksek. Psikolojik travma, kişinin psikolojik ve fizyolojik yaşantısında dengesizliklere yol açabilmekte ve tüm toplumda onanması güç yaralar açmaya sebep olabilmektedir. Bir üniversitenin asli görevlerinden biri de, bireysel ve toplumsal sorunları bilimsel çerçevede araştırmak, çözüm önerileri getirmek ve uygulamada problemin çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştirmek, bu konuda kamuoyu yaratmak, gerekli yasal düzenlemelerin yapılabilmesine temel oluşturacak projeler yapmaktır. İşte biz de Psikolojik Travma Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizde bunu gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.?

Ayrıca programa katılan Prof. Dr. Gökhan Oral, Prof. Dr. Mehmet Akif İnanıcı, Dr. Serkan Özgün ve Yrd. Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu ise Psikolojik Travma ve Türkiye'de Travma Çalışmaları üzerine konuşmalar yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber