Engelli öğrenciler gönüllere girebilmek için etkinlikler düzenliyor

'Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki engelli öğrenciler, düzenlenen etkinlikte sergiledikleri performansla takdir topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, engellilerin insanların gönüllerine girebilmek için bu etkinlikleri düzenlediğini söyledi. Oktay, aslında engellilerin gönüllerine girebilmek için programlar düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Engelliler, Kars Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenledikleri etkinlikle yeteneklerini sergiledi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Asiman Aliyev ile kurum müdürleri katıldı. Etniklikte engelli öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılar, şiirler ile kolbastı oyunu ayakta alkışlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, engellilerin her şeyi birçok insandan daha iyi anlayabildiklerine değinerek, engellilere ulaşılmasını istedi. Oktay, onların gönüllerine girilmesi için toplumdaki birey ve kurumların çalışmalar yapması gerekirken, gelinen noktada engellilerin insanların gönüllerine girebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerine dikkat çekti.

Oktay, şöyle konuştu: ?Programımıza kurum müdürlerimiz ve vatandaşlarımızın yoğun katılımını görmek öğrencilerimiz ile bizleri mutlu kıldı. Tabi burada bizler engellilerimiz için bir farkındalık oluşturma amacıyla toplandık. Bu program bir günlük program değildir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü olarak amacımız engellilerimizin toplumda sürekli var olduklarını hatırlatmak, engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmaktır, lakin en büyük engelin bizler olduğunu görüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki çocuklarımız kurum müdürleri ve çalışanlarımızın neler yapabildiklerini ortaya koydular. Çocuklarımızın sergiledikleri bir birinden zor çalışmaları tüm salon olarak ayakta alkışladık, duygulandık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber