Güneysu dergisi, 101. Bahar Sayısı ile yeniden çıktı

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti, 1985 yılında kurulan ve 15 yıl kesintisiz şekilde yayın hayatına devam edip 2000 yılında kapanan kültür sanat ve edebiyat dergisi Güneysu'yu, yayın haklarını alarak yeniden çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneysu'nun, cemiyet adına imtiyaz sahibi olan Ali Cihangir; bir ocak, bir okul olarak gördükleri Güneysu Dergisi'nin yeniden yayın hayatına başlamasının yeni şair ve yazarların yetişmesine imkan sağlayacağını söyledi.

Ali Cihangir, 1985 yılında Emekli Albay A. Neşet Dinçer ve bir grup kültür sanat edebiyat sevdalısı arkadaşı tarafından çıkarılmaya başlayan derginin, 2000 yılından itibaren yayın hayatına ara verdiğini belirtti. Cihangir, tarihi bir gün olan 19 Mayıs'ta 101. bahar sayısı ile derginin yeniden hayatına başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cihangir, ?Güneysu adı, herkes için farklı manalar ifade eder, edecektir de. 27 yıl önce çıkmış, 15 yıl gibi bir süre kesintisiz yayın yapmış ve 100 sayıya ulaşmış bir derginin zengin mazisinin olduğu aşikâr. Bu sebeple dergiyi yeniden çıkarmak, misyonu yüklenmek büyük bir cesaret ve çaba gösteriyor. Yeniden Güneysu'yu demek, zor olsa da bunu göğüslemek gerekliydi. Bu mirasa sahip çıkmamız elzemdi. Bu bilinçle ?vira bismillah' deyip kolları sıvadık.? dedi.

Derginin uzun yıllar yayınlanmasında büyük emeği geçen Bestami Yazgan'a teşekkür eden Ali Cihangir, ?Bestami Bey, derginin uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini yapmış değerli bir şairimiz. Hocamıza, dergiyi yeniden çıkarma fikrimizi açtığımızda bize gerekli müsaadenin yanı sıra, gerekli cesareti de verdi. Yine derginin yeniden çıkması gerekliliğini dile getirdi. Güneysu Dergisi'ni yeniden okurlarıyla buluşturmak, çok sevindirici bir durum.? diye konuştu.

Güneysu Dergisi'nin sayılarının bahar, yaz, güz ve kış olmak üzere 3 ayda bir çıkacağını belirten Cihangir, derginin yurt içinde ve yurt dışında 400 kişiye posta yoluyla gönderileceğini söyledi.

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Ali Cihangir'in imtiyaz sahibi olduğu Güneysu'da; Şükrü Tozluklu Yazı İşleri Müdürü, Şair Ahmet Doğru ise Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor. Derginin yayın kurulunda Yrd. Doç. Dr. Orhan Oğuz, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kaya, Yrd. Doç. Dr. Yunus Kaplan, Ayhan Bozdoğan, Ercan Sağlam, İbrahim Avcu, Münir Cerrahoğlu ve Yunus Kaplan bulunurken, Bestami Yazgan, Musa Serin, Osman Karataş, Tayyip Atmaca, Ünal Besen ve Veli Aba danışma kurulunda yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber