Bir grup öğrenci 'NATO'nun icraatları anlatılıyor' diye konferansı protesto etti

Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen ?Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve Uluslararası İlişkiler' konulu konferans, NATO'nun icraatlarının anlatıldığı gerekçesiyle bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite yönetiminin, öğrencileri salona almaması nedeniyle akademisyenler sunumlarını boş koltuklara yaptı.

Uluslararası İlişkiler Konseyi tarafından, Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin 60. yılı kutlamaları nedeniyle konferanslar düzenleniyor. NATO Kamu Diplomasi Birimi desteğiyle hayata geçirilen Anatolia Projesi kapsamında yapılan konferansın Eskişehir ayağında ise bazı öğrenci gruplarının protestosuyla karşılaşıldı.

Aralarında TKP, ÖDP, Halk Evleri ve İşçi Partisi üyesi olan öğrenciler, toplantının yapılacağı Anadolu Üniversitesi Salon Anadolu'ya geldi. Yetkililerin kapıyı kapatması üzerine dışarıda kalan öğrencilerle üniversite arasında gergin anlar yaşandı. Öğrenciler, toplantıyı düzenleyenlerle kısa bir görüşme yaptı. Bu sırada polis ile öğrenciler arasında sözlü tartışma yaşandı. Yetkililerle görüşen öğrenciler, aralarından temsilci olarak 5 kişiyi içeri gönderdi. Bu sırada dışarıda kalan öğrenciler, konferans bitimine kadar toplantı salonunun dışında bekledi.

Basın mensuplarının da içeri alınmadığı toplantıda, konuşmacılar, Türkiye'nin geleceğini boş koltuklara anlattı. Toplantı bitiminde içeride konferansı takip eden öğrenciler, NATO hakkında bir görüşün yer almadığı, toplantıda sadece Türkiye'nin 2023 hedeflerinin tartışıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber