Galip Demirel: Özal'ın suikaste uğradığı iddialarını kabul etmiyorum

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, Turgut Özal'a suikast ya da zehirleme iddialarına katılmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel, "Rahmetli zaten By-pass ameliyatlıydı, yani böyle sıkıntıları vardı. Bunun üzerine yetmiyormuş gibi 10-12 günlük bir Orta Asya Cumhuriyetleri seyahati olmuştu. Onu olabildiğine yıprattı. Bütün bunların ötesinde bir takım çevrelerin yıpratma çabalarıyla strese girmişti ve bu kadar yükü de kaldıramadı." dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından 5'incisi düzenlenecek olan Turgut Özal Ödülleri'nin verileceği isimleri açıklayan ve tören hakkında bilgi veren derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, 5 dalda verilecek ödüllerin sahiplerinin belirlendiğini aktardı. Demirel, ödülleri ve sahiplerini açıkladı. Buna göre, Turgut Özal Hukuk ve Demokrasi Ödülü; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal Ekonomi Ödülü; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Turgut Özal Bilim ve Teknoloji Ödülü; Prof. Dr. Mehmet Öz, Turgut Özal Barış ve Kardeşlik Ödülü; İslam Birliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Turgut Özal Özel Ödülü ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral'e verilecek.

Ödülleri alacak kişilerin hemen hemen hepsinin o gün törende hazır olacağının altını çizen Demirel, bu ödüllerin bu yılın ödülleri olmadığını bir önceki yılın ödüllerinin olduğunu kaydetti.

Son günlerde tartışılan ve Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'na gelen Turgut Özal'ın ölümü üzerindeki tartışmalara da değinen Demirel, kurula verilen rapor hakkında bir bilgisinin olmadığını vurgulayarak, "Ben basının düşündüğü gibi suikast yada zehirleme iddialırını kabul etmiyorum. Rahmetli zaten bypass ameliyatı olmuştu, daha sonrasında 10-12 günlük bir Orta Asya seyahati olmuştu. Bütün bunların ötesinde bir takım çevrelerin yıpratmak için üstüne gitmesi dolayı üzerinde büyük stres vardı. Bu kadar yükü kaldıramadı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber