TUSKON'la ticaret köprüsünü kurdu, Çin'e fındık ihraç ediyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON)'nun 2011 Ekim ayında İstanbul'da düzenlediği Türkiye-Dünya Gıda Ticaret Zirvesi etkinliğine katılan ve Samsun'a gelerek fındık üreticilerini gezen Çinli Chayoung firması, Erçal Fındık A.Ş'yle bağlantı kurarak Samsun'dan fındık alımına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çinli firma, aldığı fındığı ülkesindeki marketlerde, hava limanında ve televizyon kanalarında satıyor.

Fındığın Çin damak tadına uygun olmamasına rağmen fındığa karşı yoğun bir ilgi olduğunu belirten firma yetkilileri, Erçal Fındık A.Ş'nin distribütörlüğünü aldıklarını farklı çeşitlerle bezenmiş fındıkları da numune olarak talep ettiklerini kaydetti.

Çin'e kavrulmuş fındık dışında numune olarak tuzlu, baharatlı gibi farklı tatları içeren 6 çeşit ürün gönderdiklerini anlatan Erçal Fındık A.Ş Satış ve Pazarlama Müdürü Kadir Erçal en az iki farklı ürünle de Çin pazarında büyüyeceklerini söyledi. Erçal, "Çin pazarı oldukça zor bir pazar, fındık Çin'in damak tadına pek uygun bir ürün değil, fındığın en az satıldığı ülkelerden birisi Çin fındığımızın ve ülkemizin geleceği için en önemli pazarlardan biri olacak ve TUSKON sayesinde Shanghai'ylı bir firmaya distribütörlük vererek Çin'e fındık satmaya başladık. Geçtiğimiz Ekim ayında TUSKON'un İstanbul'da düzenlediği Türkiye-Dünya Gıda Ticaret Zirvesi'nde bir araya geldiğimiz Çinli firmaya daha sonra Zonguldak, Samsun ve Ordu'daki tesislerimizi gezdirdik. Hatta bölgemize getirerek fındık bahçelerini görmelerini sağladık. Sonra numune olarak bir koli fındık verdik, daha sonra uçak kargoyla bir palet yani 15 bin paket fındık gönderdik en sonunda da 85 bin adet bir konteynır ürün gönderdik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber