Prof. Armağan: Yeni anayasa bir an önce hazırlanıp halka sunulmalı

Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan, ?Yeni anayasa çalışmaları ağır gidiyor. Hemen metin yazılmalı, kamuoyu tartışmasından sonra referanduma götürülmeli.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) tarafından düzenlenen geleneksel çorba programına Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan katıldı. Armağan, avukatlara ?Yeni Anayasa ve Başkanlık' sistemi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Armağan, yeni anayasa çalışmalarının medyada çok gündeme geldiğine dikkat çekti. Armağan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in talepleri üzerine 18 sayfalık yazılı metinle görüşlerini bildirdiklerini aktardı.

Anayasanın redaksiyonunun küçük bir komisyonda yapılması gerektiğini belirten Armağan, yaz tatiline girilmeden anayasanın redaksiyonunun bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni anayasanın halka sorulması gerektiğini belirten Armağan, yeni anayasa ile ilgili referandum yapılması ve son sözü halkın söylemesi gerektiğinin altını çizdi.

Meclis Anayasa Komisyonu'nun ekim ayından bu yana görüş topladığını ve kayda değer bir çalışmanın yapılmadığına değinen Armağan, hiçbir partinin çekinceleri nedeniyle çalışmaların yavaşlatılmaması gerektiğini ifade etti.

Bir müddet önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na 28 Şubat mağduru olarak şikayette bulunduğunu aktaran Armağan, 12 Eylül darbesinde benzer mağduriyetler yaşadığını söyledi. Armağan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türk milleti zarar görür' diye kimse endişelenmesin. Bu anayasa halka sunulacak. Halk kötü olsa zaten kabul etmez. Avrupa Birliği'ne girmek istediğimizden dolayı AB kriterlerini de göz ardı edemeyiz. Bu nedenle kimse korkmasın. Eğer halk bir kanunla mutlu oluyorsa o kanun doğrudur. Yeni anayasa memleketimize birlik ve huzur getireceği ümidini taşıyorum.?

Toplantıda, Türkiye'nin gündemini belirleyen yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularında, Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan'a sorular yöneten ve görüş paylaşan avukatlar, toplantı sonunda çok faydalı bir paylaşım içerisinde olduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber