Balyoz davasındaki sanık avukatları TÜBİTAK bilirkişileri hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilen Balyoz Davasındaki sanık avukatları, Balyoz davası hakimleri ve dava dosyasında raporları bulunan TÜBİTAK bilirkişileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilen Balyoz Davasındaki sanık avukatları, Balyoz davası hakimleri ve dava dosyasında raporları bulunan TÜBİTAK bilirkişileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına gelen Balyoz davasında yer alan sanıkların avukatı suç duyurusundan önce bir basın açıklaması yaptı. Adliye önünde toplanan 10 kadar avukat adına açıklama yapan Balyoz Davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerini HSYK'ya şikayet edeceklerini belirtti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yer alan hakimlerin yargılamanın başından gerek sanıkların gerekse avukatlarının kişisel ve mesleki onurlarını hedef alan bir takım uygulamalarının olduğunu iddia eden avukat Ersöz ?Özellikle son aşamada aldırılmış olan bilirkişi raporları çerçevesinde sahtecilikler bir kez daha ortaya çıkmış ve bu konuda 10. Ağır Ceza mahkemesinden bilirkişi incelmesi yapılması istenmiş ve talebimiz reddedilmiştir. Bununla da yetinilmemiş bilirkişi raporlarında imzası bulunan TÜBİTAK uzmanlarının yeminlerinin eksik olması gerekçesiyle celse arasında yeminlerinin yaptırılması konusunda karar alınmıştır. Bu karar söz konusu bilirkişileri duruşmaya çağırmayarak onları savunma avukatlarından kaçırma anlamanı gelir. Dilekçelerimizi HSYK'ya Bakanlık Bürosu aracılığı ile göndereceğiz? dedi.

Dava dosyasında yer alan TÜBİTAK bilirkişilerinin verdiği raporların gerçeğe aykırı olduğunu öne süren avukat Ersöz, ?Söz konusu bilirkişiler hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusunda bulunacağız? diye konuştu.

TÜBİTAK bilirkişileri verdiği raporların gerçeğe aykırı oldukları daha sonra dosyaya sunulan Arsenal, Yıldız Teknik Üniversitesi ve bir çok raporla ortaya çıkmıştır diyen Ersöz, ?TÜBİTAK bilirkişileri bu raporlarla çelişen bir takım hususları raporlarında yazmak suretiyle gerçeğe aykırı rapor hazırlamışlardır? dedi.

Yapılan açıklamanın ardından avukatlar şikayet dilekçelerini sunmak üzere adliyeye giriş yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber