Sungurlu'da keneyle mücadele çalışmaları start aldı

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde Belediyesi ekipleri, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının önlenmesi için ilçe merkezinde ilaçlama çalışması başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum ve çevre illerde son günlerde sıkça görülen KKKA vakaları üzerine Sungurlu Belediye Başkanlığı, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları ilaçlamaya başladı. KKKA hastalığı sebebiyle birçok kişinin hayatını kaybettiği Çorum'da, belediye tarafından başlatılan ilaçlama çalışmaları sayesinde ilçe merkezinde bugüne kadar herhangi bir kene vakasına rastlanmadığını hatırlatan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Bu da gösteriyor ki belediyenin bugüne kadar aldığı tedbirler sayesinde ilçemizde kene vakası görülmemiştir. Sungurlu Belediyesi mücavir alanı içerisindeki yeşil alan park ve bahçelerde kenelere karşı sürekli ilaçlama yapılmaktadır. Kene ve diğer haşaratlara karşı mücadelemiz yıl sonuna kadar devam edecektir" dedi.

İlçe halkının sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uzunkaya, "Geçen sene bu konuda gerekli tedbiri alarak mücadelemizi yaptık ve çok şükür üzücü bir olayla karşılaşmadık. Bu senede ilçemizin bazı bölgelerinde kene vakalarının görülmesi üzerine tedbir olarak ilçemizdeki park bahçe ve yeşil alanları ilaçlamaya başladık. Belediyemiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gereken her türlü tedbiri almış olup, bundan sonra da almaya devam edecektir. Kene vakalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarımız ihtiyaç kalmayıncaya kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber