Katip Çelebi Üniversitesi'nden kan bağış kampanyası

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin öncülüğünde Türk Kızılayı'na destek vermek için Ege Bölge Kan Merkezi'yle ?Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır? sloganıyla anlamlı bir kan bağışı kampanyasına ev sahipliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 11:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Katip Çelebi Üniversitesi'nden kan bağış kampanyası

Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Sağlık Kültür ve Sağlık Spor Daire Başkanlığı ve Ege Bölge Kızılay Kan Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen kampanyaya, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Yasemin Tokem, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Medine Yılmaz, Kızılay Türk Kızılay'ı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök katıldı.

Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılım gösterdiği, halka açık olarak gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında 'her ünite bir hayat kurtarır' diyerek bağışta bulunan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, kan bağışının önemine vurgu yaptı. Başta birer sağlıkçı birer hekim olarak acil kan ihtiyacının önemini birebir yaşadıklarını ifade eden İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, "Acil kan ihtiyacından kaynaklanan sıkıntıyı hem hekim olarak birebir yaşıyoruz hem de hasta yakınlarının yaşadığı sıkıntıyı paylaşıyoruz. İKÇÜ olarak böyle anlamlı bir kampanyaya destek olmak bizim için oldukça önemliydi. Düzenli kan bağışında bulunan bir hekim olarak da bir örnek olması açısından herkesin rutin olarak kan vermesi gerektiğini düşünüyorum. Hem sağlığımız açısından hem de diğer hastaların bu ihtiyaçlarına cevap vermek açısından çok önemli bir davranış." diye konuştu.

Türk Kızılay'ı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, bölgedeki 6 ilde toplam 8 Kan Bağışı Merkezi ile kan bağışı toplama ve eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Gök, ?Ege Bölgesi'nde 6 ilde toplam 152 hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır. Hedefimiz 2012 yılı sonunda 300 bin ünite kan bağışı toplamaktır. Bu hedef doğrultusunda bizlere destek veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bu desteklerin artmasıyla hiçbir hasta ve hasta yakınımız kan aramayacak, mağdur olamayacak. Bölgemizin tamamının kan ihtiyacım gönüllü düzenli ve bilinçli bağışçılardan karşılayabilmek, halkımızda kan bağışı konusunda bilinç ve farkındalık yaratabilmek için toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız vardır.? şeklinde konuştu.

Kampanyaya bağışta bulunan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay ise kan vermenin acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Prof.Dr. Tekinay, ?Üniversite olarak bu kampanyaya destek olarak öğrencilerimize ve hocalarımıza da örnek olacağımızı düşünüyoruz. Kötü zamanda kan almak zorunda kalıyorsunuz ama iyi zamanda da kan vermeyi düşünmek gerekiyor. Hem manevi olarak hem de sağlık açısından çok önemli. Ufak iğne acıları manevi lezzete dönüşüyor. Her 3 ayda bir kan vermeye devam edeceğim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber