Annesine üzülüp otomatik cam silme sistemi icat etti

Denizli'de annesinin cam silerken yorulmasına üzülen 7. sınıf öğrencisi Esin Mamuk, otomatik cam silme sistemi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin icatlarının sergilendiği ?Bilim Şenliği', Denizli Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Bilim Şenliği'nde öğrenciler icatlarını sergilerken, öğretmenleri de kendilerine destek verdi. İlginç buluşların yer aldığı şenlikte en fazla ilgiyi Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Esin Mamuk'un Otomatik Cam Silme Sistemi Projesi gördü. Yüksek katlı binalarda evlerinin camını silmek için çaba sarfeden ev hanımlarının düşünüldüğü icatta, camın dış yüzüne konulan aparatla düğmeye basıldığı andan itibaren camın dışı temizleniyor.

Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Neşe Topaloğlu, yüksek binalarda ve arkası demirli olan camların nasıl temizleneceği sorusundan yola çıkarak bu projeyi geliştirdiklerini belirterek, ?Bu öğrencim Esin Mamuk'un düşüncesiydi. Bu sistemi internette araştırdık ve buna benzer bir proje bulamadık. Biz araç cam silme sistemini düşündük. Arabanın kayışlarını, süngerin çekçeğini aldık, fırça kısmını aldık. Bunları birleştirerek bir otomatik cam silme sistemi yaptık. Bunun tüm dünyada herkese faydalı olmasını istedik. Sadece evler için değil, işyerleri için de değişik bir şey olacak. İcadın tasdikini aldık ama patenti almak için de başvuracağız? diye konuştu.

Otomatik cam silme sisteminin mucidi Esin Mamuk ise, cam silerken etrafındaki insanların çok yorulduğunu gördüğünü belirterek, ?Özellikle annem temizlik yaparken ?Çok yoruldum' diyordu. O yüzden bu projeyi yapmayı düşündük. Öğretmenimiz zaten bu konuyu bize ders olarak vermişti. Böyle bir şey düşündük ve çalışmaya başladık. Geliştirdiğimiz sistemle camın ulaşılamayan ve temizlenmesi zor bölümleri otomatik olarak temizleniyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber