Pankreas nakli sevincini üçüncü fırsatta yakaladı

Konya'da yaşayan Ali İhsan Kendirci, daha önce iki kez uygun olmaması nedeniyle yaşayamadığı pankreas nakli sevincini üçüncü seferde yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 30 yıldan bu yana şeker hastası olan, böbrek ve pankreas nakli gereken Ali İhsan Kendirci'ye (43), 2 yıl önce ablasının verdiği böbrek nakledildi. Pankreas nakline de ihtiyaç duyan Kendirci, bu süreçte iki kez nakil için Medikal Park Antalya Hastanesi'ne çağrılmasına rağmen, dokuların uyuşmaması nedeniyle nakil gerçekleştirilemedi.

Bir süre önce Kumluca ilçesinde motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Duman'ın organları bağışlanınca Ali İhsan Kendirci, üçüncü kez pankreas nakli için hastaneye çağrıldı. Bu kez uyum sorunu yaşanmaması üzerine Burak Duman'dan alınan pankreas, Kendirci'ye nakledildi.

-"Pankreas nakli yaşam kalitesi açısından önem taşıyor"-

Medikal Park Antalya Hastanesi Kompleksi Organ Nakli Medikal Koordinatörü Doç. Dr. Murat Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali İhsan Kendirci'nin hastanelerinin pankreas nakli listesinde olduğunu belirterek, "Organ bağışı olunca hemen uygun olabilecek hasta listesine baktık. Kendirci'nin uygun olduğunu anlayınca öğleden sonra kendisine ulaştık. Aynı gece nakil işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Hem pankreas hem de böbrek nakli bekleyenlerin öncelikle böbrek nakli olması gerektiğini anlatan Tuncer, "Kendirci böbrek naklini 2 yıl önce olmuştu. Uyumu zor olan pankreas da hastamıza son derece uygundu. Çok başarılı bir nakil oldu. Böbrek nakli de önemli ancak, pankreas nakli yaşam kalitesi açısından daha fazla önem taşıyor. Hastamız artık istediğini her şeyi yiyebilecek" diye konuştu.

Tuncer, Türkiye'de organ nakillerinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, organ bağışında bulunup hayat kurtarmanın önemli bir görev olduğunu kaydetti.

Son 5 ay içerisinde 197 böbrek, 13 karaciğer nakli yaptıklarını bildiren Tuncer, uyumu zor olan pankreas naklini ise Ali İhsan Kendirci ile son 5 ayda 3'ncü kez gerçekleştirdiklerini söyledi.

-"Hayata yeniden gelmiş gibiyim"-

Ali İhsan Kendirci ise, "organ bulundu" haberini alınca kalp atışlarının değiştiğini anlatarak, "Haberi alınca kendi aracımızla eşimle yola çıktık. Bir an önce Antalya'ya ulaşabilmek için arabayı mümkün olduğunca hızlı kullandım. Organ bağışlayan aileye her gün dua ediyorum. Hayata yeniden gelmiş gibiyim" dedi.

Ali İhsan Kendirci'nin eşi Ayşe Kendirci de, haberi aldıklarında çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Daha önce iki kez nakil fırsatı yakamamıştık. Ama sorunlar nedeniyle gerçekleşmemişti. Ama bu defa olacağını hissettim. Artık bayram günlerini hastanede geçirdiğimiz günler geride kaldı. Çok mutluyuz. Herkesin organ bağışında bulunması gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber