BELMEK sergisi Şafaktepe'de açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılında 'Her ev bir atölye olacak' sloganıyla hizmete açılan Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) 2011-2012 eğitim sezonunu, yıl sonu sergileriyle taçlandırmayı sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'in 6 bölgesinde 150 farklı noktadaki BELMEK'lerde yüzlerce kadının bir yıldır edindikleri bilgi ve beceriyle ürettikleri el emeği göz nuru eserler sergileniyor. Mamak Bölgesi Şafaktepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu BELMEK sergisinin açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelecek nesillerin mimarı hanımların eğitimine büyük önem verdiğini ifade eden Nevin Gökçek, ?Gerek BELMEK'lerle gerek Hanım Lokalleri ile hanımların sosyalleşmesi, yeni dostluklar kurması, kendilerini her konuda geliştirmesi sağlanıyor. Buraya devam eden hanımlarımız öz güven kazanıyor. Kendine değer vermeyi öğreniyor. BELMEK'lere devam eden kursiyerlerimiz çok büyük başarılara imza atıyor. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz.? dedi. Nevin Gökçek, bazı hanımların BELMEK'lere 10 yıl süresince devam ederek, farklı branşlarda eğitim aldığını, bunu bizzat kendilerinin söylediğini belirterek, ?Bu kurslarda birçok hanım arkadaşımız bir yandan meslek edinirken, bir yandan da yeni arkadaşlıklar kuruyor. Bilmediklerini soruyor öğreniyor. Böylece hem ailesine hem kendine daha faydalı oluyor.? ifadesini kullandı.

Şafaktepe Kültür Merkezi'ndeki BELMEK sergi açılışının ardından, sergiyi dolaşan Nevin Gökçek, ebrudan tezhibe, ahşap boyamadan el nakışına, iğne oyasından çiniye kadar 13 farklı branşta üretilen eserleri tek tek inceleyerek beğenilerini dile getirdi. BELMEK eğitmenleri ve kursiyerlerden yaptıkları eserler hakkında bilgi alan Gökçek, fotoğraf çektirmek isteyen hanımların isteklerini de kırmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber