Malatya'nın batı girişi yol yapım çalışmaları

Malatya Belediyesi ve Karayolları işbirliği ile yapılmakta olan Malatya'nın batı girişi çevre düzenleme, yol yapımı ve genişletme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların sürdüğü çevre yolu batı girişinde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Başkan Çakır'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hasan Atay da katıldı.

Amaçlarının Malatya'nın batı girişini modern bir hale getirmek olduğunu belirten Başkan Ahmet Çakır, ?Malatya'mız için önemli projelerden biri olan batı girişi projesi çalışmaları devam ediyor. Bu projemiz, Beylerderesi'nden başlayarak Battalgazi kavşağına kadar olan 8.5 kilometre uzunluğunda bir alanı kapsamaktadır. Buradaki çalışmalarımız genel olarak devam ediyor. Karakavak bölgesindeki şu anda resmi kurum ve kuruluşlara ait bahçe duvarları yıkılarak projeye uygun hale getiriliyor. Yaklaşık 2 bin metre civarında bir bahçe duvarının yıkılması söz konusu. Fen Lisesi, Özel İdare, Tarım İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün duvarları yıkılarak imar sınırlarına çekiliyor? ifadelerinde bulundu.

Başkan Çakır, şöyle konuştu:

?Geçen yıl başlanan ve şeker fabrikasının bulunduğu alanda 2 kilometre duvar yapımı tamamlandı. Ayrıca, şahıslara ait olan mülkler kamulaştırılıp, enkaz bedelleri ödenerek yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Söz konusu güzergahtaki düzenlemeler; içme suyu, kanalizasyon, drenaj ve elektrik hatları gibi alt yapı çalışmaları için hazır hale getirildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber