Hakkari'de StreetBall turnuvası düzenlendi

Hakkari tarihinde ilk defa ilçe ve köyleri basketbol ile tanıştırmak ve yaymak amacıyla StreetBall turnuvası düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de basketbol sevgisi hızla artıyor. Geçtiğimiz günlerde Şemdinli ilçesi ve Tekeli köyünde düzenlenen streetball turnuvası çocuklar ve gençler tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılandı. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl temsilcisi Yakup Aktaş ve beraberlerindeki hakemler, bölgeye giderek önce yanlarında götürdükleri potaları diktiler daha sonra ise basketbol sahalarını çizerek organizasyon hazırlıklarını tamamladılar.

?YOĞUN İLGİ BİZİ ŞAŞIRTTI?

İl Temsilcisi Yakup Aktaş ise Hakkari'de ilçe ve köylerde bugüne kadar hiç basketbol oynanmadığını belirtti. Aktaş, İl Müdürü Reşit Güldal ve Hakkari'de görev yapan hakemlerle birlikte ilk olarak Tekeli köyünde streetball turnuvasını düzenlediklerini ifade etti. Aktaş, ?Bugüne kadar hep olaylarla anılan Şemdinli ve Tekeli bölgesinde basketbol adına ilk organizasyonu yapmış olduk. Ancak ilk gittiğimizde bu kadar rağbet göreceğini tahmin etmemiştik.? dedi.

Aktaş, Tekeli köyündeki organizasyonu anlatırken ise ?Organizasyonun ilk gününde Tekeli Köyü'nde büyük bir öğrenci kitlesi bizi karşıladı. Kimimiz basketbolu anlatıp tanıttı kimimiz sahayı çizdi. Bay, bayan toplam 8 takım organizasyona katıldı. Ekipmanları olmayan çocuklarımız imkanlarımız dahilinde mutlu etmeye çalıştık. Biz bu turnuvayı oynatırken çocukların yüzlerindeki o coşkuyu ve mutluluğu herkesin görmesini çok isterdim. Bunu görmek bana yetti.? diye konuştu.

İl temsilcisi Yakup Aktaş son olarak kendilerinden desteği esirgemeyen ve yalnız bırakmayan başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'a, Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Aksu'ya, ekibine teşekkürlerini sundu.

ŞEMDİNLİ'DE 45 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Tekeli köyünden sonra Şemdinli ilçesinde düzenlenen streetball turnuvası burada da büyük ilgi gördü. Organizasyona 45 takımın katılması heyette mutlu bir şaşkınlık yarattı. Aynı şekilde sahaların çizilmesi, potaların dikilmesi sonucunda organizasyon başarı ile düzenlenirken kazanan yine dostluk oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber