Minik Öğrenciler Vali Cerrah'ı ziyaret etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, okul öncesi eğitimine önem verdiklerini, ilde son 3 yıl içerisinde 38 müstakil anasınıfı yapıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Celalettin Cerrah, Ayşe Aybaba Anaokulu Müdürü Mılla Katık, okul öğretmeni Ayşe Yahşi, öğrenciler Ceren Çağan, Muhammet Erdoğan Tekin'i makamında kabul etti. Kabulde, Ayşe Aybaba Anaokulu Müdürü Mılla Katık, okul hakkında bilgi vererek, okullarında 176 öğrencinin olduğunu, şu an 4, 5 ve 6 yaş grubu öğrencilere eğitim verdiklerini kaydetti.

Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan Vali Celalettin Cerrah son 3 yıl içerisinde 38 müstakil anasınıfı yapıldığını ifade ederek, ?Yapılan 38 müstakil anasınıfı ve hayırsever katkısıyla yaptırılan 5, devlet ödeneği ile yaptırılan 6 olmak üzere 11 anaokulu ile okul öncesi eğitimde okullaşma oranında önemli bir yol kat ettik. Çok olmasa da halen anasınıfları ve anaokullarına ihtiyacımız var. Bu nedenle bahçesi, müstakil anasınıfı için uygun olan okullarımızı tespit ediyoruz. Tespit edilen okulların bahçelerine yapacağımız müstakil anasınıfları ile ilimizin okul öncesi eğitimde okul ihtiyacını tamamen karşılayacağız.? diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan müstakil anasınıflarının 2 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olduğunu da anımsatan Vali Cerrah, ?Yeni yapılacak olan müstakil anasınıflarını 3 derslik olarak yapmayı planlıyoruz. Böylece müstakil anasınıflarımızda 150 öğrencimize eğitim verebileceğiz.? dedi.

Ziyaret sırasında misafirlere Osmaniye yer fıstığı ürünlerinden ikram edildi. Osmaniye yerfıstığı kremasının çocukların zihinsel gelişimleri için çok faydalı olduğunu vurgulayan Vali Cerrah, ?Önümüzdeki eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim alan öğrencilerimizde kahvaltıda Osmaniye yer fıstığı kreması vereceğiz. Çocuklarımıza reçel yerine doğal bir ürün olan Osmaniye fıstık kreması vermemiz onların sağlığı için çok daha önemli. Osmaniye yer fıstığı kreması çocuklarımıza hem enerji veriyor hem de zihinlerini açıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber