Erdoğan: Sigortalıların yeşil kart kullanması ahlaki erozyon

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sigortalı ve Emekli Sandığı cüzdanı olanların, yeşil kart kullanmak suretiyle ilaç alma yoluna gittiğini belirterek, "Bu, ahlak değerlerindeki erozyondur. Bu, bizi yeşil kartla ilgili yeni bir düzenlemeye itti" dedi.

Erdoğan, Merck Sharp Dohme İlaçları Limited Şirketi'nin İstinye'deki yeni hizmet binasını açtı. Erdoğan, yeşil kart sahibi vatandaşların mağduriyetini gidermek için geçen yıl sonunda hesap yaptıklarını, bu hesaba göre bütçesini ayırdıklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu yılın başından itibaren yeşil kartlı vatandaşlar ilaçlarını serbest eczanelerden alabiliyorlar. Ancak burada bir inceliği ortaya koymak istiyorum. Yeşil kartlı ilaç alırken yüzde 20 katkı payı ödemiyor ya sigortalı, Emekli Sandığı cüzdanı olanlar yeşil kart kullanmak suretiyle ilaç alma yoluna gitti. Bunlar tespitimizdir. Bu, ahlak değerlerindeki erozyondur. Bu, bizi yeşil kartla ilgili yeni bir düzenlemeye itti. Bunu yapmak durumundayız. Yeşil kartlılara, 'Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu'na git, orada gerçekten yeşil kart sahibi misin, değil misin beyan et. Oradan yüzde 20'ni al' diyoruz. Çünkü biz beyanı esas aldık. Gördük ki yürümüyor bu iş. Çünkü biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine yedirtmeyiz, bu kadar da bedel ödemeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber