En fazla yangın havuzu Osmaniye'de bulunuyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yüzde 48'i orman olan ilde önceliğin yangınların çıkmasını önlemek olması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon toplantısı, Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Salim Karar, Vali Yardımcısı Ali Çağlar ve Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

Toplantı, Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan'ın Osmaniye'de orman alanları ve orman yangınları ile mücadele için alınan önlemlerle ilgili sunumu ile başladı. Osmaniye'nin yüzde 48'inin orman olduğunu ve ilin 156 bin hektar ormanlık alana sahip olduğunu belirten Orman İşletme Müdürü Bozan, sunumunun devamında, son 10 yılda gerçekleşen orman yangınlarının analizini yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Celalettin Cerrah ise önemli olanın yangınları söndürmek değil, çıkmasını engellemek olduğunu ifade ederek, ?İlk önceliğimiz yangınların çıkmasını önlemek ve bunun için gerekli önlemleri almak olmalı. Bu nedenle vatandaşlarımızın konu hakkında bilgilendirilmesi çok önemli.? diye konuştu. Vali Cerrah, alınan önlemlere rağmen yangın çıktığında ise en kısa sürede müdahale edilmesinin önemini vurgulayarak, ?Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışma ile ilimize 21 yangın havuzu kazandırdık. Orman içlerinde bulunan yangın havuzlarının yangına kısa sürede müdahale edilmesinde oldukça önemli bir rolü var. Diğer illere göre en fazla yangın havuzu Osmaniye'de bulunuyor.? şeklinde konuştu.

Vali Celalettin Cerrah, yangınların büyük bir bölümünün ihmal ve bilgisizlik nedeniyle çıktığını ifade ederek, ?Özellikle okullarımızda çocuklarımızı yangınlar konusunda bilgilendirmemiz ve çocuklarımıza, ormanlarımızı yangınlarda kaybettiğimiz takdirde ülkemizin hangi değerlerini kaybedeceğini anlatmamız lazım. Ayrıca, köylerimizde sağlık ocakları, köy muhtarlığı ve köy alanlarına orman yangınları ile ilgili afişleri asarak, vatandaşlarımıza broşür dağıtarak konu hakkında vatandaşımızı bilinçlendirmeliyiz. Bu konuda eğitim çok önemli.? diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber