18/06/2005'in önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 18 Haziran 2005 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Bülent Arınç, TOKİ Manisa konutlarının temel atma törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) 8. Genel Sergisi'nin açılışına katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 11.00'de de Mercedes-Benz Hoşdere Otobüs Üretim Tesisleri'nin açılışını yapacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen "AB Sürecinde Türkiye Ekonomisi" konulu toplantıya katılacak. Şener, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 13.00'te Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi ve İSMEK'in 8. Geleneksel Sergisi'nin açılışına katılacak. Açılışa Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katılması bekleniyor. Koç, saat 18.30'da da Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde, Elif Jülide Dereboy Moda İlüstrasyonları Sergisi ve "Saray'dan Saray'a Kostümün Evrimi" adlı tiyatral moda gösterisini izleyecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 14.00'te Conrad Otel'de İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, il belediye başkanlarının hazır bulunacağı seminere katılmak üzere Amasya'ya gelecek. Aksu, Belediye Kültür Salonu'nda belediye başkanlarına seslenecek. Aksu, Amasya Valiliği ile Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edip gezi yolu açılışını yapacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Samsun Valiliği'ni ziyaret edip Bafra İlçesi'nde açılışa katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 12.45'te Gökçeada Havaalanı'nda incelemelerde bulunacak.
- Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Çocuk Yuvası ile Engelliler Parkı'nın açılış törenine katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'de belediye hizmet binasıyla alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştirecek. Bir ilköğretim okulunun da temelini atacak olan Bakan Pepe, Körfez'de 2 parkı açtıktan sonra, İzmit'te Elginkan Vakfı'nca yaptırılacak Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 17.00'de Karadeniz Yayla Şenlikleri'ne, saat 20.00'de Açıköğretimliler Vakfı yemeğine katılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisine katılımlar dolayısıyla İstanbul'un Sultanbeyli İlçesi'nde düzenlenen törene katılıyor.
- SP Genel Başkanı Recai Kutan, saat 19.00'da Kanal 7 muhabiri Mehmet Kıvanç'ın nikah törenine katılacak.
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Zonguldak'ta düzenlenecek Bölge Divan Toplantısı'na katılacak.

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Bulgaristan temasları
- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Balkan Siyasi Kulübü'nün organize ettiği "Balkanların Altyapı Durumu ve Avrupa Birliği'ne Entegrasyonu" konulu toplantıda bir konuşma yapacak.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Denktaş İzmit'te
- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk Eğitim-Sen'in 13. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İzmit'te düzenlenecek geceye katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Yuva Konut Yapı Kooperatifleri Birliği tarafından, saat 11.00'da 16 gazeteci, 14 TV yöneticisi, kameraman ve muhabire, "kent kültürü ve toplumsal birlikteliğe" yönelik haberlerinden dolayı ödül verilecek.
- 20 Haziran Mülteciler Günü'nün resmi açılışı, saat 15.00'te yapılacak.
- 2. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit Taşı ve Sevgi Çiçeği Festivali'nin 2. gün kutlamaları, saat 06.00'da başlayacak.
- Çağdaş Hukukçular Derneği 8. Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da yapılacak.
- BASK Genel Başkanı Resul Akay, saat 11.00'de yapacakları açlık greviyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri, konfederasyonun 13. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, saat 10.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 14.00'te 'Kamu Personel Reformu ve Kamu Sendikacılığına Etkisi' konulu panel düzenlenecek.
- Türkiye Barolar Birliği'nin 28. Genel Kurulu'nda seçilen yeni Yönetim Kurulu, saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Çankırı Karatekin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, saat 14.00'te "AB Sürecinde Ermeni Lobi Faaliyetleri" konulu konferans düzenlenecek.
- Bem-Bir-Sen, zabıtalarla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını, saat 10.30'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak.
- Mazlum-Der tarafından saat 11.00'da "Orta Asya ve Kafkasya'da İnsan Hakları Sorunları: Politikaları" konulu panel düzenlenecek.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, saat 11.15'te "Çukurova Yanıyor, Ekmeğin Başına Neler Gelecek?" konulu basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Derneği tarafından, saat 14.00'te "Bilimsel Veriler Işığında Buğday Maliyeti" konulu toplantı düzenlenecek.
- Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği, saat 14.00'te tanışma toplantısı düzenleyecek.
- Mithat Selection, saat 14.00'te Formula-3 aracını Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki mağazası önünde sergileyecek.
- Bilkent Center tarafından saat 10.30'da "Streetball", saat 13.00'te "Tavla Turnuvaları" düzenlenecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Şile'ye deniz otobüsü seferlerinin başlaması nedeniyle düzenlenecek tören ile saat 13.00'te Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nın (İSMEK) 8. Geleneksel Sergisi'nin açılışına katılacak.
- Küçükçekmece Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 250 çiftin evlendirileceği toplu nikah töreni, saat 20.00'den itibaren Halkalı Ziraat Mektebi bahçesinde yapılacak. Çiftlere saat 18.00'de de Kaymakamlık toplantı salonunda evlilikle ilgili bir seminer verilecek.
- Kendilerine 'Yurtsever Cephe' adını veren grup, saat 12.00'de Galatasaray Postahanesi önünde ABD karşıtı bir gösteri düzenleyecek.
- Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Tüp Bebek Konusunda Son Gelişmeler" konulu panel, 14.00-17.00 saatleri arasında belediye meclis salonu'nda yapılacak.
- İHD'liler, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın savunma hakkıyla ilgili saat 13.00'te dernek binasında bir basın açıklaması yapacak.
- Rumeli, Balkan dernek ve vakıflarının "Balkanlarda Dostluk ve Kardeşlik Şöleni" Yedikule Zindanları'nda yapılacak.
- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Libya heyetiyle toplantısı Buca Birlik Otel'de gerçekleştirilecek.
- Kuvayı Milliye Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Yabancılaşmaya Hayır" yürüyüşü Balçova'da yapılacak.
- Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze, Trabzon Valiliği'ni ziyaret edecek.
- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink başkanlığındaki heyet, Mardin Valiliği'ni ziyaret edecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

İSO'dan toplantı
- İstanbul Sanayi Odası'nın İstanbul Sanayi Forumu-1 Meslek Komiteleri" ortak toplantısı saat 14.00'te Conrad Otel'de yapılıyor.

Yapı Kredi Koray'ın toplantısı
- Yapı Kredi Koray ve Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yaza hoş geldin partisi saat 14.00'te Ümraniye'de yapılıyor.

Gayrimenkul sektörünün liderleri İPYD'nin konuğu
- İPYD'nin Gayrimenkul Geliştirme İlgi Grubu (GGİG), bu hafta sonu ULI Türkiye Başkanı ve Yapı Kredi Koray Genel Müdürü Hakan Kodal, GYODER Başkanı ve İhlas GYO Genel Müdürü Haluk Sur ile Yapı Kredi Bankası Başekonomisti Dr. Ahmet Çimenoğlu'nu ağırlıyor. Toplantı saat 10.00'da Divan Kuruçeşme'de yapılıyor.

Gümrükçülerin toplantısı
- Karnesiz Gümrük çalışanlarının düzenlediği toplantı saat 13.00'te İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Makine Fakültesi'nde yapılıyor.

Ebru Şallı'dan eşi Harun Tan'a Babalar Günü hediyesi
- Ebru Şallı eşi Harun Tan'a saat 13.30'da Tan Club Spor Tesisleri'nde Gillette'nin de sponsoru olduğu Veteran Tenis Turnuvası etkinliği çerçevesinde Babalar Günü hediyesi olarak Gillette ürünlerinden oluşan bir set hediye edecek.


DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

AB'de krizin yankıları
- 2 gün süren AB Liderler Zirvesi'nde, Anayasa ve bütçe başta olmak üzere önemli konularda bir sonuca varılamamasının yankıları sürüyor.

Rice'ın temasları
- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Gazze'den çekilme uygulamasıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Filistin ve İsrail'i ziyaret edecek. Rice, Ramallah'ta Filistin Başbakanı Mahmud Abbas ile görüşecek. Görüşmenin ardından Rice ve Abbas'ın ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

36. Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı
- 13 Haziran'da Fransa'nın Le Bourget Havaalanı'nda açılan 36. Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı devam ediyor.

Papa 16. Benedict, Antonio Saca ile görüşüyor
- Papa 16. Benedict, el Salvador Cumhurbaşkanı Antonio Saca ile biraraya gelecek.

Azerbaycan'da miting
- Azerbaycan'ın önde gelen 3 partisi Müsavat, AHCP ve ADP tarafından oluşturulan "Azatlık" bloku tarafından Gelebe Meydanı'nda, seçimlerin özgür ve demokratik ortamda yapılması, basına yönelik baskıların sona erdirilmesi taleplerinin dile getirileceği bir miting düzenlenecek.

Medeniyetlerarası Diyalog Konferansı
- Sponsorluğunu UNESCO'nun yaptığı Varşova'daki "Medeniyetlerarası Diyalog" konulu uluslararası konferans devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------

- Avrupa Kupası 2. Lig B Grubu Atletizm Yarışları, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.
- Uluslararası Boris Yeltsin Bayanlar Voleybol Turnuvası, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde sürüyor.
- Voleybol Erkekler Avrupa Ligi 2. Grup'ta 5. maçında, Türkiye, Slovakya ile Bursa Atatürk Spor Salonu'nda karşılaşacak.
- Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi B Grubu'nda yeniden oynanması kararlaştırılan Orduspor-Eskişehirspor maçı, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.
- Futbolda 7. FIFA Konfederasyon Kupası mücadelesi Almanya'da sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber