Dinar MYO'da mezuniyet coşkusu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Meslek Yüksek Okulu (MYO) 19. Dönem öğrencilerini düzenlenen 3 günlük etkinliklerle uğurladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İYAŞ Alış-Veriş Merkezi sinema salonunda şiir dinletisi ve tiyatro gösterileri ile açılışı gerçekleştirilen 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Etkinliğin ikinci günü Dinar MYObahçesinde pilav ve ayran ikramı ile başladı. Folklor gösterileri, MYO müzik grubunun müzik dinletisi, tavla ve şiir yarışması gibi çeşitli etkinliklerin sergilendiği mezuniyet töreninin ilk defa yapılıyor olmasına karşın renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenci velilerinin de katıldığı ikinci gün etkinliğine Belediye Başkanı Saffer Acar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Halı Kilim ve Elektronik bölümü öğrencileri kendi üretmiş oldukları halı ve kilimleri davetlilere sergiledi. İkinci gün etkinliğinin devam eden bölümlerinde yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, okulun futbol ve voleybol takımı ödüllendirildi. Etkinlikler daha sonra roman havaları ve şiir dinletileriyle sona erdi.

19. dönem mezuniyet töreninin üçüncü günü de renkli görüntülere sahne oldu. Dinar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet etkinliğine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar ilçe Emniyet Müdürü Enis Bilir ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Mezun olan öğrencilerin protokol önünden geçişi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlik. Protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile devam etti.

DİPLOMASINI TORUNUNUN ELİNDEN ALDI

Mezun olan öğrenciler adına konuşmasını yapan okul temsilcisi İzzet Yıldırım, "Üniversitelerin en önemli misyonu, eleştirel aklın, özgür düşüncenin ve topluma fayda sağlayıcı bilginin üretilmesi ve toplumla paylaşılmasıdır. Bu bağlamda desteklerini bizden esirgemeyen tüm velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Yrd. Doç. İbrahim Balık da "İlçede ilk defa mezuniyet töreni yapıldığını belirterek, "19. Dönem öğrencilerimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Okulda ilk üçe giren öğrencilerin yanı sıra bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezuniyet törenine okulun en yaşlı öğrencisi İrfan Sağbaş damgasını vurdu. 50 yaşında okuma azmi gösteren Sağbaş, aynı zamanda Pazarlama Yönetimi Bölümü üçüncüsü oldu. Kendisine özel bir plaket hazırlanan Sağbaş, plaketini torunu 10 yaşındaki Azra'nın elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber