Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin acil servisi yenilendi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,"Giresun vatansever, milliyetçi bir il. Bu ilde her hizmetin o insanlara yakışır bir şekilde olması gerekir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde hayırsever işadamı Hasan Sandal tarafından yeniden düzenlenen Acil Servisin açılışına katıldı. Burada konuşan Vali Şahin, hayırsever işadamı Sandal'a yaptığı hizmetten dolayı teşekkür etti. "Güzel insanlara güzel yerlerde hizmet etmek devletin ve bizim görevimiz olmalı" diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresun vatansever, milliyetçi bir il. Bu ilde her hizmetin o insanlara yakışır bir şekilde olması gerekir. Belki 10 sene önce biraz köhne olabilirdi amma 10 senede bayağı o köprünün altından sular geçti. Artık Türkiye'de sağlık alanında 10 şiddetinde deprem oldu. O depremden bazıları sıkıldı ama açık söylüyorum, halkımızın yüzü güldü. İşte bizde böyle bir güzel günden siz güzel insanlarla güzel bir hizmet için buradayız."

Acil servislerin önemine değinen Vali Şahin,"İnsanoğlu ne kadar kabiliyetli olursa olsun mutlaka tıbbi donanım lazım. Teknolojiyi çalıştırmak lazım. Esas çalışacağı yer bu hastaneler olmalı. Hele aciller saniyenin peşine koşulan yerlerdir. O vesileyle nefes almak, nefes vermek bu gibi yerlerde son derece önemlidir. İnsanoğlunun ömrüne bir gün katmak veya fazlasıyla katmak bu acille başlar. Acilin mükemmeliyeti yani kalitesinin yüksekliği insan ömrünün artması demektir. Bugün benim yüzüm gülüyor. Çünkü insan zor durumun veya sonunda mutlaka ya doktora ya da din görevlisine düşüyor. Son ziyaret mahalli iki yer. Birinde belki canlı gelirsin, ruhunu teslim etmeden gelirsin, ama öbüründe ruhunu teslim ederek gelirsin. Tabi bunları da hiç yadsımamak lazım. çünkü dünya hep böyle kurulmuş, böyle devam edecek" diye konuştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ise yaptığı konuşmada, sağlık alanında sağlanan başarılara dikkat çekti. Geldi,"Türkiye'deki sağlık sektöründe, atılımlar her alandsa kendisini gösdtretiyor. özellikle özel sektördeki hızlı bir şekilde hastaya hizmet verme özenine kamu sektörü de ayak uyduruyor. Bunun güzel bir örneğini burada görüyoruz. acilk servisimiz g,resun halkına ern güzel hizmet verir hale getirilmiştir. özel rekabet özel sektörle kamu arasında daha da artacaktır" dedi.

Törende Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, hayırsever işadamı Sandal'a Teşekkür Plaketi verdi. Vali Şahin ve Milletvekili Geldi ile acil servisteki görevli bir hemşireyle yeniden düzenlenen servisin açılış kurdalesini kesti.

Vali Şahin daha sonra acil servisi gezerek, yetkililerden bilgiler aldı, hastalarla sohbet etti.

Açılışa Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Giresun Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bal, hastane personeli ile davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber