Meclis karşısında yeni Anayasa eylemi

Demokratik Anayasa Hareketi, yeni Anayasa'nın oluşturulmasında tüm toplumsal kesimlerin ortak bir platformda buluşması için Meclis karşısında eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Çankaya girişine yürümek isteyen Demokratik Anayasa Hareketi üyeleri Akay Kavşağı'nda çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Grubun Meclis'e yürümesine izin vermeyen polis, eylemcilerin bulundukları yerde açıklama yapmasına müsaade etti.

Toplanan grup adına açıklama yapan Demokratik Anayasa Hareketi Başkanı Ayhan Bilgen, Anayasa hazırlık sürecinin demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesine yönelik ?yol temizliği ve güven artırıcı adım' niteliğinde hiçbir düzenlemeye gidilmediğini iddia etti. Sürecin katılımcı bir şekilde işletilmesi konusunda sadece öneri iletmeye indirgenmiş bir yaklaşım içine gidildiğini söyleyen Bilgen, önerilerin nasıl ve ne kadar dikkate alınacağına dair ise irade içeren bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmadığını belirtti.

Liderlerin iki dudağı arasına hapsolmuş bir siyasal zeminden toplumsal özgürlükler lehine bir düzenleme çıkmasını beklemenin anlamsız olduğunu kaydeden Bilgen, siyasal partiler arası gerilim ve çıkar hesaplarının toplumsal barış ve değişim beklentisine zarar vermesini önleyebilmek için alternatif bir anayasa çalışmasının planlanması gerektiğini kaydetti.

12 Eylül referandumuyla yaşanan kamplaşmanın bir kez daha yaşanmaması ve sahici bir anayasa hazırlık sürecinin toplumsal dinamikler eliyle yürütülmesi gerektiğini aktaran Bilgen, "Anayasa hazırlık sürecinin toplumsal dinamikler eliyle yürütülebilmesi için; anayasa arayışı olan tüm toplumsal kesimlerin ortak bir platformda buluşması ve bugün yakalanan fırsatın kötüye kullanılmasının önüne geçilmesi gerekmektedir." dedi.

Uludere'deki hava saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarından Ferhat Encü'nün düzenledikleri eyleme katılacağını aktaran Bilgen, ancak Encü'nün sabah saatlerinde gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Eylem sırasında, ?Yeni Anayasa, kadına şiddet devam ederken mi yapılacak?', ?Yeni Anayasa süreci mi? Buralarda değişen bir şey yok' dövizleri açıldı.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber