Kılıçdaroğlu: Bomba yüklü araçtan haberiniz var, niye önleyemiyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki terör saldırısında bomba yüklü aracın kilometrelerce yol almasına rağmen önlem alınmadığını öne sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araçtan güvenlik güçlerinin haberdar olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Ya haberiniz var, niye daha önce önleyemiyorsunuz?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen Osmaniye il kongresinde yaptığı konuşmada, hükümeti beceriksizlikle suçladı. "Bunların neresinde adalet var?" diye soran Kılıçdaroğlu, "34 vatandaşımızı, savaş uçağını gönderip, bombalatıp öldürürsün. Dönersin millete dersin ki, 'Ya öldüler ama benim haberim yok. Sonradan haberim oldu'. Olmaz. O zaman senin başbakanlığın bu ülkede tartışılır. Kusura bakma. Haberin yok, sınır ötesine gönderiyorsun. Amerika'nın haberi var, senin haberin yok. Kusura bakma ülkeyi Amerika mı yönetiyor, sen mi yönetiyorsun?'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün Kayseri'deki terör saldırısına da değinerek şöyle konuştu: ''Bakınız, dün bir terör saldırısı oldu. Kaç kilometreden geliyor bomba yüklü araç? Karakola kadar geliyorlar. Ya haberiniz var, niye daha önce önleyemiyorsunuz? Bu soruyu şimdi biz sormayacak mıyız? Bunu sorduğumuz zaman beyefendiler rahatsız oluyorlar. Biz, bir kişinin dahi burnunun kanamasını istemeyiz. Sıfır terörle devraldılar. Şimdi bakın neredeyse her gün şehitlerimiz geliyor. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Bu ülkede barışı sağlayacak olan, demokrasiyi getirecek olan, hukukun üstünlüğünü egemen kılacak olan parti CHP'dir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber