Bakan Çelik: Çalışanı enflasyona ezdirmiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetleri döneminde çalışan kesimleri enflasyona ezdirmediklerini belirterek, zam beklentilerine karşılık verebilmek için pastayı büyütmek gerektiğini ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sivas Valiliği ziyaretinde memur maaş zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca hakem heyetine havale edilen memur maaş artışıyla ilgili olarak Bakan Çelik, keyfi uygulamalardan, popülist yaklaşımlardan hamasetten uzak durmaya çalıştıklarını belirterek, memurları ve çalışanları kesinlikle enflasyona ezdirmediklerini söyledi.

Son 10 yılda enflasyonun yüzde 135,3 olduğunu, buna karşılık bu süreçte memura ortalama yüzde 228 zam yapıldığını kaydeden Bakan Çelik, memura daha fazla zam verebilmek için pastayı büyütmek gerektiğini ifade etti.

Toplu görüşme müzakerelerinde yüzde 7,6 oranında zam teklifinde bulunduklarını belirten Bakan Çelik, buna karşılık beklenen enflasyon oranının yüzde 6 veya 6,5 oranında olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

Hakem heyetinin kararını Salı günü vereceğini, bunu açıklarken de ülke gerçeklerini dikkate alacağına inandığını kaydeden Bakan Çelik, memurlarla verilen tekliflerle ilgili zam oranının eksiltilip artırılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber