Ordulular, '7 Yöre, 7 Renk, 7 Tat Bahar Şenliği'nde buluştu

Ordu'da Gonca Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nce '7 Yöre, 7 Renk, 7 Tat Bahar Şenliği' düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin faaliyetleri kapsamında iki gün boyunca Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu önünde farklı etkinlikler ile vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşatılacak. Türkiye'nin 7 bölgesine ait yöresel yemeklerin sergilendiği etkinlikte, yöresel el ürünleri de ilgi çekiyor. Öğrencilerin sınav sitresinden uzaklaştırılmasının da amaçlandığı şenlik programında, Karşıyaka İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri hazırladıkları sema gösterisi ile büyük alkış aldı. Ayrıca öğrenciler, hakloyunları göstesinde de bulundu.

Etkinlikten duyduğu memnunuyeti dile getiren Vali Yardımcısı Abdullah Demir, şöyle konuştu:

''SBS'ye hazırlanan öğrencilerimizin, bu sınavların getirdiği stresi ortadan kaldırılması için bir eğitim uzmanı tarafından velilere yönelik bir sempozyum yapılacak. Aynı zamanda okul bahçesinde her bölgenin kendi yöresel yemeklerini tanıtan farklı lezzet durakları var. Buraya gelen vatandaşlar, hem farklı bölgelerin lezzetlerini tadıyor, hem de eğitim amaçlı oluşturulan derneğin etkinliğine katkıda bulunuyorlar. Bunun yanında Ordu'da düzenlenecek olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın tanıtım stantı da var. Burada vatandaşlarımız bugünün hatırasına yapılmış olan kupalardan satın al ma fırsatı buluyor. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve halkımız adına güzel ve farklı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Dernek Başkanı Dr. Nalan Şen ise, ''Bu etkinliğimizde 7 Yöre, 7 Renk, 7 Tat Bahar Şenliği'ni düzenledik. Her yöreden el sanatları, el emeği gıda benzeri ürünleri sergilemeye çalıştık. Bayanları bu şenlikte bir araya getirerek, hem birbirleri ile tanışma, hem de dertlerin ve sevinçlerin paylaşılması adına bir etkinlik oluşturduk. Ayrıca çocuklar adına da gösteriler düzenledik. Bahar şenliğimizi geleneksel hale getirmeyi de hedefliyoruz.'' dedi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Belediye Başkanı' Seyit Torun'un eşi Nermin Torun da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber