'Öğretmenler sınavlarda görev almasın' önerisi hayata geçirilebilir mi?

Memurlar.net forumunda görüşlerini paylaşan öğretmen üyelerimiz, bir süredir, istenilen ek ödeme zammının alınabilmesi için, daha etkili bir eylem önerisi olarak, LYS sınavlarında görev almamanın gündeme getirilmesini istemektedir. Öneri, düşünülen sarsıcı etkiyi yapacak türden çok güzel bir öneridir. Ama bu önerinin hayata geçmesi mümkün müdür?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavlar, özellikle de, milyonların katıldığı sınavlar öğretmenlerin gözetimi ve denetimi altında yapılabilmektedir. LYS ve KPSS, bu sınavlardan sadece iki tanesidir.

Sitemiz forumunda yazışan öğretmen üyelerimiz, öğretmenlerin sınavlarda görev almaması halinde, hem eğitim öğretimin aksamayacağı hem de çok daha sarsıcı bir eylem yapılabileceğini belirterek, bu önerinin gündemde üst sıralarda yer bulmasını istemektedir.

Bilindiği üzere, sınavlarda tüm öğretmenler değil, bazı öğretmenler görevlendirilebilmektedir.

* Genellikle de ilçeden değil il içinden görevlendirme yapılmaktadır. İldeki öğretmenin görev kabul etmemesi halinde ilçeden görevlendirme yapılması mümkünmdür.
* Görevlendirilen öğretmenlere 70 veya 80 TL'lik ödeme yapılabilmektedir.
* Görevlendirilen ancak bu görevi kabul etmeyen öğretmenlere bir daha sınav görevi verilmemektedir.

Verilen 70 TL'lik ödeme ve görev kabul etmeme halindeki ceza düşünüldüğünde, bu önerinin öğretmen arkadaşlarımız tarafından hayata geçirilmesinin zor olduğunu düşünüyoruz.

Öğretmen arkadaşlarımız ne düşünüyor. Sizce bu öneri hayata geçebilir mi?

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber