Asansör kazalarına itfaiyeciler daha bilinçli müdahale edecek

Samsun Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube tarafından itfaiye personeline "Temel Asansör Sistemleri ve Asansör Arızalarına Müdahale Teknikleri" konusunda teorik ve pratik eğitim düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube tarafından itfaiye personeline "Temel Asansör Sistemleri ve Asansör Arızalarına Müdahale Teknikleri" konusunda teorik ve pratik eğitim düzenlendi.

Asansörde kalma ve asansör kazalarına itfaiye personelinin müdahale etmesini göz önünde bulunduran Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu, Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde itfaiye personellerine yönelik "Temel Asansör Sistemleri ve Asansör Arızalarına Müdahale Teknikleri" konusunda teorik ve pratik eğitim düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çarşamba Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Vezirköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü teknik personelinden oluşan 21 kişinin katıldığı eğitimde, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Asansör Komisyonu ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mak. Müh. Aycan Türkel ve Mak. Müh. Bahtiyar Madalı, "Asansör mevzuatı, asansör kazaları önlemleri ve denetimi, asansörlerde kurtarma ve müdahale teknikleri" konularında bilgiler verildi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "İlimizde ve ülke genelinde yaşanan asansör kazaları ve asansörde mahsur kalma olaylarına genelde itfaiye teknik personellerinin müdahale ediyor. Gerek müdahale edenin, gerekse kazazedenin can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından asansör sektör toplantısında konunun gündeme gelmesi üzerine söz konusu eğitimi planladık. Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube olarak bilgi birikimlerini ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmayı arzuluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber