Emniyet, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması üzerine harekete geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, darp ve şiddet olaylarının artması üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Komiser Yadigar Özkan Polat, "Halkla, kamu kurumlarının çatışması mümkün değildir. Bu çatışmayı önlemek için halkı bilinçlendirmek ve bu konuda eğitimler vermek bizim görevimizdir." dedi.

Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü personeli, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet olaylarıyla ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Daha önce Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde toplantı gerçekleştiren Mahalle Polisleri, şimdi de Çekirge Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına yönelik toplantı tertip etti.

Toplantıya, yaklaşık 100 sağlık çalışanının yanı sıra hastane başhekim yardımcıları Ayşegül Kordan, Serdar Erbek ve Bursa Barosu avukatlarından Av. Çiğdem Doğan Ertan da katıldı. Toplum Destekli Polislik hakkında bilgiler veren Komiser Yadigar Özkan Polat, sağlık çalışanlarına yönelik en çok fiziksel ve sözlü şiddet olaylarının yaşandığını vurguladı. Toplantının verimli olduğunu belirten Polat, halkla kamu kurumları arasında köprü görevi gördüklerini belirterek, şunları kaydetti: "Tüm kamu kuruluşları ve hastaneler halkın yanındadır. Halkla, kamu kurumlarının çatışması mümkün değildir. Bu çatışmayı önlemek için halkı bilinçlendirmek ve bu konuda eğitimler vermek bizim görevimizdir. Sağlık çalışanları ile halk arasında yaşanan sorunlar üzerine bugünkü toplantıyı düzenliyoruz. Bu toplantılarımız diğer hastanelerde de devam edecektir."

Polis Memuru Ertan Acar ise sağlık personeline yönelik tehdit, hakaret ve darp konularının önlenmesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Acar, hastane personelinin hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmaları durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı.

Avukat Çiğdem Doğan Ertan da konunun hukuki boyutunu ele aldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuyla ilgili olarak yapılacak adli işlemlere değindi.

Emniyet yetkilileri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber