Teröristlere Göksun ilçesine kadar gözcülük yapmışlar

Şanlıurfa' nın Suruç ilçesinde gözaltına alınan M.D. ve kardeşi M.D.'nin, canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlere, Kahramanmaraş?ın Göksun ilçesine kadar kendi arabalarıyla refakat ederek gözcülük yaptıkları ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa' nın Suruç ilçesinde gözaltına alınan M.D. ve kardeşi M.D.'nin, canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlere, Kahramanmaraş?ın Göksun ilçesine kadar kendi arabalarıyla refakat ederek gözcülük yaptıkları ortaya çıktı.

Elde edilen bilgilere göre, Suriye'den çuvallar içinde sırtlarına yükledikleri 40 kg plastik patlayıcıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giriş yapan teröristler, bir gün önce telefonla haberleştikleri M.D.'nin, 27 DD 683 plakalı Renault marka aracıyla Suruç'a giriş yaptıkları belirlendi. Elde edilen bilgilere göre, Suriye'den gelen teröristler planladıkları hain saldırı için tüm hazırlıklarını bitirdikten sonra kendilerine bombalı saldırının yapılacağı Ankara'ya kadar gözcülük ve yol emniyetini sağlayacak M.D. ve kardeşi M.D. ile yol boyunca telefonda sürekli irtibat kurdu. Ancak yolda jandarma kontrolüne takılıp kaçan teröristler, yakalanacaklarını anlayarak kendilerine yol boyunca özel araçlarıyla gözcülük eden 2 zanlıya ?gözcülük yapmaya son verin! Siz gidin!' talimatını telefonla vererek, gözcülük yapan şahısların Suruç'a geri dönmelerini sağladıkları iddia ediliyor.

SURUÇ EMNİYETİ OLAY SONRASI AMANSIZ BİR TAKİP BAŞLATTI

İddiaya göre, Suruç'a geri dönen M.D. ve kardeşi M.D.'nin, bombalı eylemi gerçekleştiren teröristlere gözcülük yaptığını tespit eden Suruç Emniyet Müdürlüğü, sabah 05.00 sıralarında eve baskın yaparak zanlıları gözaltına aldı. 06 plakalı aracın bomba düzeneğinin yerleştirildiği Yoğurtçu Köyü yolu üzerindeki zeytin ve nar bahçesine eş zamanlı baskın yapan güvenlik güçleri, teröristlere yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle A.Ç.'yi gözaltına alarak, olay yerinde bomba ve mühimmat araması yaptı.

Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen, olayın üzerinden 24 saat geçmeden menfur saldırıya gözcülük, yardım ve yataklık yapan şahısları Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi ile yaptıkları ortak koordineli çalışmayla yakaladıklarını belirtti. Şen, ''Hain saldırının meydana gelmesinden sonra Şanlıurfa'daki emniyet güçleri olarak kırmızı alarma geçtik. Ve şüpheli şahısların yakalanıp şehidimizin kanının yerde kalmaması için canla başla uykusuz çalıştık.'' dedi.

TERMAL KAMERALAR BOZUK, SINIR GÜVENLİĞİ HEP TARTIŞILDI

Kayseri Pınarbaşı eylemini gerçekleştiren teröristlerin, elini kolunu sallayarak sınırdan çuvallarla bomba ve silah geçirmesi olayı, gözleri yine Türkiye'nin sınır güvenliğine çevirdi. Zira, Suriye'nin içinde bulunduğu kaos ortamından faydalanan terör örgütünün, Türkiye'ye yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu, daha önce sık sık medyaya yansımıştı.

Kısa süre önce yine medyada, bölgedeki en kritik askeri birlik olan Şanlıurfa 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda 32 termal kameranın 16'sının çalışmadığı, tekerlekli 31 aracın arızalı olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca, Şanlıurfa 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'na da gönderilen istihbarat belgelerinde Alay Komutanı Albay Zeki Ejder'in, gelişmelere duyarsız kaldığı belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber